Toast met avocado en roerei

Een eitje op zn tijd vind ik heerlijk! Al moet ik eerlijk toegeven dat ik vaak niet verder kom dan een spiegelei of een gevuld omelet. 
 
Omdat ik steeds vaker recepten met avocado voorbij zie komen deel ik dan ook graag mijn favoriete lunch/brunch gerecht van dit moment! Toast met avocado en roerei.
 

Wat heb je nodig:

– 4 plakjes casinobrood, getoast
– 1 avocado
– 3 eieren
– 4 el melk
– 1 el bieslook
– Grote hand vol cherrytomaatjes (ik nam oranje)
– Peper
– Zout
 
Toast de plakjes brood en kluts de eieren met de melk, bieslook en de peper en zout. Snijdt alvast de cherrytomaatjes in stukjes om straks te gaan garneren.
 
Voor het maken van een roerei zijn verschillende manieren. Zelf beboter ik de pan en doe ik het geklutste eimengsel in de pan. Wanneer dit begint te stollen roer je een keer met een gummyspatel zodat het natte mengsel weer op de warme pan ligt. Zo herhaal je dit tot je in de pan allemaal ‘klontjes’ gestolt ei hebt liggen.
 
Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep hem leeg met een lepel en prak de avocado met een vork tot een prakje en smeer hiermee de toast royaal in. Hou je toch nog iets over, leg dit dan straks bovenop. Verdeel het roerei over de avocado en verdeel de cherrytomaatjes over het ei. Eventueel nog een snufje peper en zout en eet smakelijk!
Print Friendly, PDF & Email
One Response to “Toast met avocado en roerei”
  1. Nell Nijssen says:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *