3x hartige hapjes voor kerst

Dat er met de feestdagen ook iets hartigs op tafel staat is geen verrassing. Tot nu toe deelde ik vooral zoete dingen tijdens mijn ’12 days of Christmas’. Op mijn blog kun je een aantal hartige hapjes vinden, die ook met de kerst uitstekend gemaakt kunnen worden. Vandaag dan ook geen recept, maar een round up van drie heerlijke hartige hapjes.
 

Mini saucijzenbroodjes met sambal

Deze mini saucijzenbroodjes maakt ik afgelopen januari voor het eerst en zijn een heerlijk pittig hapje. Leuk is ook dat ze goed te maken zijn in een airfryer! In deze saucijzenbroodjes gebruikte ik een heerlijke specuale sambal, de tomaat massala sambal van “Hottie sambal”. Lekker pittig met een heerlijke zoete bijsmaak.
 
Met andere sambal of een speciale mosterd is hij natuurlijk ook goed te maken. Klik hier voor het recept.
Mini saucijzenbroodjes met hottiesambal | HandmadeHelen
 

Gevulde champignons met hüttenkäse

Deze champignons zijn een regelrechte hit, ik maak ze tegenwoordig niet alleen voor de borrel. Ze doen het ook super goed bij het gourmetten of bij de BBQ. Maak ze klaar zoals het recept beschrijft en verwarm ze daarna in een aluminium bakje of in je gourmet pannetje tot ze weer lekker warm zijn. Al kunnen ze natuurlijk ook als bijgerecht worden geserveerd bij een traditioneler kerst diner. Pluspunt? Ze zijn vegetarisch! Klik hier voor het recept.
Gevulde champignons met huttenkase | HandmadeHelen
 

Mini egg pie

Deze hapjes zijn leuk, simpel en goed  voor te bereiden. In een mini muffin vorm staan ze erg leuk als hapjes, maar in een bakvorm voor cupcakes kun je ze ook goed maken voor bijvoorbeeld een brunch. Verwarm ze voor het serveren dan nog even kort in de oven en voila! Klik hier voor het recept.
Mini egg pie | HandmadeHelen
 
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.