Hartige taart met courgette

Voor de foodblogswap van juli mocht ik een recept kiezen van de blog van Martine haar blog duizenden1dag. Op haar blog staan veel verschillende dingen, dus alleen al tijdens het lezen van verschillende recepten op haar blog wist ik het nu echt zeker. Deze maand bak ik iets hartigs! Een hartige taart met courgette.

Zelf ben ik dol op geitenkaas en ik ben thuis niet de enige, dus toen ik deze hartige taart op Martines blog voorbij zag komen was mijn swap recept gekozen!

Wat heb je nodig:

– 250 gram gehakt
– 1 ui (in dunne halve ringen)
– 1 grote courgette
– 100 gram (zachte) geitenkaas
– 100 gram geraspte belegen kaas
– 6 plakken bladerdeeg
– 100 ml room
– 3 eieren
– 1 teentje knoflook
– Flink wat zout, peper
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en begin met het rul bakken van de gehakt. Doe dit in een pan zonder boter/olie in de pan toe te voegen. Voeg na een paar minuten de ui in halve ringen toe samen met wat zout, nootmuskaat, een teentje knoflook en peper. Laat het vocht zoveel mogelijk verdampen.

Vet een lage ovenschaal in met boter. Zelf heb ik mijn nieuwste aanwinst gebruikt, een mooie stenen quichevorm waar ik erg blij mee ben! Bekleed dit met de bladerdeeg, tot ongeveer een cm onder de rand. Martine heeft de plakken deeg aan elkaar gemaakt, zelf heb ik er voor gekozen om de plakken op elkaar te leggen en dit uit te rollen tot een grotere plak. Dit is dezelfde manier die ik ook voor krakelingen gebruik.

De vulling

Het vullen heb ik iets anders gedaan dan de beschrijving die Martine gaf, zij had namelijk duidelijke laagjes. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het leek mij lekkerder om overal een beetje van de ingrediënten te proeven. Je gaat dus eigenlijk stapelen met de ingrediënten, zoals je ook bij een lasagne zou doen.  Overal leg je een beetje van alles tot je bij de rand van het deeg bent gekomen. Martine raad zachte geitenkaas aan, zelf had ik alleen een hardere die je in plakken kon snijden. Ook dit smolt mooi, al geeft een zachtere kaas wat meer een roomsmaak.

Als laatste toevoeging op het recept van Martine heb ik ook zo’n 100ml room toegevoegd en dit samen met de eieren kort geklopt. Doe hierin nog een beetje peper en zout en giet dit mengsel over de taart. Bak de taart in 30 tot 35 minuten totdat de randen van het bladerdeeg bruin kleuren.

Bladerdeeg is een deeg wat je moet ‘durven’ bakken, mijn taart had voor het deeg nog wel 5 minuten langer mogen bakken, maar hij smaakte heerlijk! Zelf vond ik hem koud lekkerder dan warm, omdat je de ui en knoflook toen goed proefde. Maar ook warm is de taart heerlijk om te eten.

Ben je benieuwd wie er nog meer gefoodblogswapped hebben? Volg dan @foodblogswap op twitter. Zelf ben ikook op twitter te vinden als @handmadehelenNL. Sandra van leuke recepten heeft deze maand iets van mijn blog gemaakt. Zij koos de petit fours met aardbeien botercrème en maakte er een snel gebakje van!

Print Friendly, PDF & Email
One Response to “Hartige taart met courgette”
  1. Martine says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.