Bananen loempia’s met chocoladesaus

Van gebakken banaan heeft iedereen wel gehoord. Heerlijk vind ik het, tenminste als hij goed gebakken is. Dit is een recept voor een heerlijk dessert, simpel te maken en goed voor te bereiden. Gebakken banaan in een knapperig loempia jasje. Liefkozend heet hij hier de ‘banoempia’ maar dat is misschien een gekke titel om deze blogpost in te luiden. Het idee komt in ieder geval van de blog ‘Dare to dessert’. Nou met dit dessert durf ik echt wel voor de dag te komen! Stiekem zou ik dit dessert zelfs als snack kunnen maken. Zo easy is het.
Bananen loempia's | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor de mini loempia’s
– 2 middelgrote bananen
– 4 loempiavellen
– Klontje boter en een scheutje olie
Voor de saus
– 50 gram chocolade in kleine stukjes
– 40 ml slagroom
– Poedersuiker voor decoratie
 

Bereidingswijze

Begin met het maken van de saus. Het is eigenlijk niet zo zeer een saus, maar wanneer je lang genoeg wacht veranderd hij in een dikkere ganache. Hoe warmer hij is, hoe vloeibaarder in ieder geval. Verwarm de slagroom en giet deze over de chocolade giet. Laat dit een minuut of twee staan voor je hem doorroert.
 
De loempia vellen die ik heb gebruikt zitten in een pak van 40 vellen, die je in de vriezer van de meeste AH’s kunt kopen. Ik sneed één vel in vier blokjes, waardoor ik mooie mini loempia’s kon vouwen.  Pel de bananen, ik kon de mijne in vieren snijden, waarbij ik de stukjes banaan in de lengte nog een keer doormidden sneed. Hierdoor haalde ik 8 stukjes/loempia’s uit één banaan. 
 
Vouw ieder stukje banaan in een vierkantje deeg. Leg het vierkantje in een ruit voor je neer, met in het midden de banaan. Vouw het flapje wat naar je toe wijst over de banaan en vouw dan de zijkantjes naar binnen. Draai de banaan in het velletje deeg richting de overgebleven punt, die je een klein beetje nat maakt zodat hij goed plakt. 
 
Bak de bananen loempia’s in een pan tot ze goudbruin zijn. Zelf deed ik dit in een combinatie van olie met roomboter. Draai ze even om tijdens het bakken en zorg dat het niet verbrand. Dit gaat namelijk erg snel! Bestrooi ze met wat poedersuiker en maak het af met de saus. Dit dessert is ideaal om van te voren voor te bereiden en last minute af te bakken. Zorg wel dat je de loempia pakketjes afdekt, zodat het loempia deeg niet uitdroogt.
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Bananen loempia’s met chocoladesaus”
  1. Laura says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.