Kruidnoten fudge

Nu de Sint weer in het land is mag je weer lekker uitpakken. Natuurlijk kun je aan de traditionele Sinterklaas baksels beginnen, op Handmade Helen vindt je al heerlijke recepten voor taaitaai, kruidnoten en speculaasjes maar iets minder traditioneel is natuurlijk net zo lekker! Kruidnoten fudge bijvoorbeeld! Al blijft mijn ultieme favoriet deze chocolademelk en pepernoten taart!
 
Deze kruidnoten fudge is door de twee lagen verschillende chocolade heel feestelijk. Ik nam kleine speculaas druppels die ik bij Aldi vond. Ze lijken wat op schuddebuikjes maar smaken echt naar speculaas en kruidnoot. Mocht je helemaal willen uitpakken? Gebruik dan in stukken gehakte kruidnoten omhuld in chocolade.

Wat heb je nodig:

– 180 gram pure chocolade
– 220 gram witte chocolade 
– 397 gram gecondenseerde melk
– 30 gram roomboter
– 100 gram kruidnoten, plus wat extra (ik nam mini speculaasjes)
 

Bereidingswijze

Bekleed een 20×20 vierkante vorm met bakpapier en zorg dat dit aan alle kanten van de vorm zit. Op die manier kun je straks gemakkelijk de fudge uit de vorm krijgen. De laagjes van deze fudge maak je apart, met tussendoor een halfuurtje koeltijd. Verhit daarom 15 gram boter met de helft van de gecondenseerde melk zachtjes in een pannetje. Hak de pure chocolade fijn en laat dit in het warme mengsel smelten. Roer tot een egaal mengsel, wat al aardig dik begint te worden. Voeg hier zo’n 50 gram kruidnoten doorheen en stort het in een bakvorm. Druk het in alle hoeken tot een platte gelijke laag. Laat dit zo’n 30 minuten in de koelkast opstijven.
 
Verhit dan de overige boter en gecondenseerde melk weer zachtjes terwijl je de witte chocolade fijn hakt. Laat dit weer smelten tot een egaal mengsel en voeg de kruidnoten toe. Verdeel dit over de donkere fudge laag en verdeel hier nog wat extra kruidnoten overheen. Laat de fudge een paar uur (of een hele nacht) opstijven voor je hem in kleine stukjes snijdt. Uit een 20×20 cm vorm haal je veel blokjes fudge, perfect om te delen dus!
Print Friendly, PDF & Email
One Response to “Kruidnoten fudge”
  1. Iris says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.