Chocolade nestjes met paaseitjes

Afgelopen jaar deelde ik mijn manier om chocolade letters te maken. Op dat moment bedacht ik me dat dit ook perfect met de Pasen zou kunnen. Weliswaar niet als letter, maar wel in de vorm van chocolade nestjes! Met de techniek die ik ook bij de meringue met sinaasappel curd gebruikte, tover je in no-time wat lekkers op de (Paas) tafel.
 
Met het formaat en met de textuur kan ik het geen bonbon noemen, het zijn dan ook echt chocolaatjes. Wel smaken ze heerlijk bij de koffie en staan ze feestelijk op de brunch tafel. Je kunt ze ook goed van te voren maken en in een afgesloten trommel op een koele plaats bewaren. 
Chocolade nestjes met paaseitjes | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 200 gram chocolade (ik nam puur)
– 40 gram ongezouten zachte roomboter
– Paaseitjes (ik nam dragees met romige vulling van Milka)
 

Bereidingswijze

Met bovenstaande hoeveelheden maakte ik 10 nestjes van een redelijk formaat. Hou net als bij de chocoladeletters als stelregel aan dat je per 100 gram chocolade naar keuze, 20 gram roomboter neemt. Leg alvast een stuk bakpapier klaar op een dienblad om straks in één keer door te kunnen werken.
 
Begin met het smelten van de chocolade. Hak deze in kleine stukjes en smelt eerst 2/3e van de chocolade in een kom boven een pannetje kokend water. Let wel op dat de kom het water niet raakt, anders kan de chocolade verbranden. Klop tijdens het smelten van de chocolade met een mixer de roomboter romig, zodat er geen klontjes meer in zitten. Wanneer de chocolade egaal gesmolten is, mag de rest chocolade er bij. Haal de chocolade boven het waterbad weg en roer dit door tot je een egale massa hebt. Dit heet het enten van de chocolade, waardoor hij straks mooi opstijft. Giet de chocolade dan bij de geklopte roomboter en mix dit heel kort door met de mix haken tot een egaal mengsel. Je mengsel wordt dan wat steviger en lijkt iets op nutella.
 
Vul een spuitzak met kartelmondje met de chocolade en spuit dan rozetten. Je begint met een stip en terwijl je tegen de klok in spuit ontstaat er een roos. Decoreer hem dan met de paaseitjes en zet het weg op een vochtvrije plek tot ze opgesteven zijn. Je kunt ze even in de koelkast zetten, maar dit is niet nodig. De chocolade is goed vast te pakken en smaakt heerlijk romig door het beetje boter.
 
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.