BBQ bananen

Dit is weer zo’n recept wat veel te lang als concept heeft klaargestaan. Aan het einde van de zomer vorig jaar, maakte ik deze BBQ bananen als dessert. Het is eigenlijk nog teveel eer om het een recept te noemen, maar ik deel het toch graag met jullie!
 
Hoewel ik chocolade stukjes nam, lijkt dit me ook erg lekker met kleine blokjes caramel die je bij de banaan in stopt. Banoffee in een hele andere vorm. De zomer duurt gelukkig nog even dus die variatie ga ik zeker testen.
BBQ bananen | Bananen

Wat heb je nodig

– Bananen
– Mini marshmallows 
– Chocolade stukjes of caramel blokjes
– Aluminium folie
 

Bereidingswijze

De BBQ bananen kun je goed voorbereiden, tot je zover bent om ze als dessert op de BBQ te bereiden. Pel de bananen niet maar snijdt ze in de lengte aan de holle kant in. Snij hierbij de banaan ook door, maar laat de achterkant van de banaan heel. Ondanks dat je het in aliminium bereid (kan ook zonder, maar dit zorgt ervoor dat de banaan niet aan de BBQ plakt) zou het zonde zijn als de banaan gaat lekken.
 
Vul de bananen dan met een mengsel van mini marshmallows en chocolade of caramel blokjes. Pak de bananen goed in met wat aluminium folie en leg ze koel weg, tot je zover bent om ze te bereiden. Eenmaal zover mogen de bananen op de BBQ en laat ze net zolang liggen tot de chocolade en de mini marshmallows beginnen te smelten. Bij mij duurde dit een kwartiertje, maar dit is natuurlijk volledig afhankelijk van de warmte die je BBQ nog produceert. De schil van de banaan kleurt van geel naar donkerbruin of zelfs zwart. Dit hoort en maakt de banaan zoeter. Serveer de bananen in hun schilletje eventueel met wat ijs 
 
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “BBQ bananen”
  1. Mariëtte Steenhuis says:
    • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.