Reeses pieces koekjes
Mijn zusje en haar vriend zijn een paar jaar geleden naar New York geweest, daar nam ze een doosje Reeses pieces voor me mee. Wetende dat ik het Amerikaanse bakken erg leuk vind, waren we er al snel achter dat dit ook goed te bestellen is in Nederland. Toch was ik erg blij toen ik ze afgelopen zomer bij de Xenos in de schappen zag liggen! Naast de pieces (smarties met pindakaasvulling) lagen er ook de peanutbutter cups en reeses candybars met natuurlijk pindakaas!
Deze koekjes waren dan ook al bedacht in de winkel, nog voor ik het doosje in mijn mandje had liggen. Het duurde alleen even voor ik er daadwerkelijk aan toe kwam om ze te bakken. Niet erg natuurlijk, qua kleuren en smaak passen ze perfect bij de herfst! Als basis voor dit koekje nam ik mijn vaste koekjes recept, waar je ook heerlijk mini candybars in kunt meebakken. Het deeg kun je dus op meerdere manieren laten bakken, waarbij deze platte variant voor royale koeken zorgt.
Wat heb je nodig:
Voor 24 koekjes
– 225 gram boter
– 160 gram witte basterdsuiker
– 1 tl vanille extract
– 1 eidooier maat L
– Snuf zout
– 310 gram bloem
– 1 tl baksoda (natriumcarbonaat)
– 1 doosje (113 gram) Reeses pieces
Bereidingswijze
Begin met het deeg, waar je de boter en suiker romig voor mixt tot een romig mengsel. Voeg dan de eidooier en het vanille extract toe en mix dit goed door tot een egaal romig beslag. Voeg dan bloem, baksoda en zout toe en mix dit voorzichtig tot een stevig deeg. Mijn deeg kruimelt standaard wanneer ik dit met de mixer probeer te doen waardoor ik het goed met de hand doorkneed. Voeg dan de Reeses pieces toe, maar hou wat achter, om de bovenkant extra te decoreren. Maak van het deeg een platte schijf en verpak dit in plastic. Laat het deeg ongeveer een uur koelen in de koelkast. Het deeg is ook goed in te vriezen.
Verwarm de oven dan voor op 185 graden Celsius. Na het rusten mag het deeg in 24 bolletjes. Druk ze wat plat en decoreer met wat extra Reeses pieces bovenop de koekjes. Leg ze met genoeg ruimte tussen elkaar op een met bakpapier bekleedde bakplaat. De koekjes verdubbelen ongeveer qua formaat, door het uitspreiden. Bak de koekjes tot de randen goudbruin zijn, in zo’n 12-14 minuten gaar. Laat ze even op de bakplaat liggen, tot je ze verder laat afkoelen op een rekje. De koekjes harden dan verder uit, zodat ze lekker bros zijn. Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel tot zo’n twee weken na het bakken.