Gevulde chocolade eieren
Met Pasen denk je natuurlijk aan eieren. Rond de Pasen vindt je ze in allerlei vormen, smaken en maten. Gevuld met de lekkerste vullingen, of met een lege binnenkant. Eerlijk is eerlijk, die holle chocolade eieren vragen er ook om om gevuld te worden met iets lekkers! Deze gevulde chocolade eieren met kwarktaart vulling zijn dan ook perfect voor bij een ontbijt of brunch! Heerlijk fris zoet, met een knapperig chocolade omhulsel.
Voor de kwarktaart vulling heb ik vanille gebruikt, waardoor je het stracciatella idee krijgt qua smaak, maar ook met citroen of perzik lijken ze me erg lekker! Laat dan wel de vanille extract weg, het zou zonde zijn als dit gaat overheersen. Mocht je geen lemoncurd of advocaat als dooier willen gebruiken, kun je natuurlijk ook een stukje geel fruit nemen als mango, abrikoos of perzik.
Wat heb je nodig:
Voor 8 gevulde chocolade eieren
– 8 holle chocolade eieren (ik had een ei vergelijkbaar met een maat L ei)
– 100 gram magere kwark
– ½ tl vanille extract
– 70 ml slagroom
– 3 el suiker
– 20 ml melk
– 0,75 gram gelatine (½ blaadje)
– Lemoncurd of advocaat
Bereidingswijze
Begin voor de gevulde eieren met het verwijderen van de bovenkant van het ei. Het hoeft niet netjes, een gebroken ei is natuurlijk nooit recht. Om de kwark straks goed te laten opstijven, kun je de eieren het best in eierdopjes of een eierdoos zetten, zodat ze niet omvallen.
Maak dan de kwarktaart vulling. Laat het halve gelatineblaadje weken in wat koud water terwijl je het kleine beetje melk zachtjes verwarmd. Los hier de zachte gelatine in op. Roer de kwark los met het vanille extract en klop de slagroom lobbig met de suiker, waarbij het ongeveer dezelfde dikte heeft van de kwark. Meng het melk en gelatine mengsel goed door en voeg dit bij de kwark. Spatel dit geheel dan door de slagroom.
Het vullen van de eieren gaat het makkelijkst met een spuitzak of ziplockzak. Knip het puntje eraf en vul de eieren tot ongeveer aan de rand. Laat de eieren ongeveer twee uur opstijven en verwijder dan met een lepeltje een beetje uit het midden. Vul dit kuiltje met wat lemoncurd of advocaat, zodat je ei een dooier heeft.
Je kunt de eieren goed voorbereiden om iedereen bij het ontbijt te verassen. Bewaar de eieren afgedekt in de koelkast en haal ze kort voor het serveren er pas uit. De kwark houdt mooi de vorm van het chocolade ei, maar blijft lekker romig en zacht.
4 Responses to “Gevulde chocolade eieren”
Hoi Helen,
Wat is dit leuk zeg! Te gek joh!
Zo kun je een supergezonde variant maken. Hey, hoe komen we aan dit soort eieren dan vraag ik me af. Want het enige dat ik me kan bedenken is zo’n kinder bueno ei martelen óf zelf in een mold hem te maken ofzoiets?
Dan, nog een suggestie v.d. gezondere variant..je kunt i.p.v. suiker natuurlijk stevia of honing en dergelijke gebruiken.
Damn, wat ben ik enthousiast over je recept zeg! Ik wou dat ik dat had bedacht. Supertof!
Vette pluim voor jou ! Goed gedaan joh!
Groetjes en liefs,
Jasmijn.
Dankje dankje! Ja de suiker kan altijd vervangen worden door honing of andere zoetstoffen.
Mijn holle eieren komen van de action (of all places), 8st voor nog geen twee euro geloof ik. Rond de Pasen verkopen de meeste supermarkten met paaseitjes ook een holle variant.
O, ziet er zo gaaf uit en heel erg lekker! 🙂 Zijn al je eieren heel gebleven of zijn er bij het openbreken nog kapotgegaan, want daar ben ik heel bang voor.
De eieren die ik gebruikt heb van de action zijn wat dikker dan het gemiddeld holle ei. Zelfs een harde val uit de kast hebben ze overleefd! Tijdens het snijden sneuvelde er geen een gelukkig. Wat helpt is het langzaam insnijden aan de randjes en daarna pas wat druk geven. Snij wel iets hoger dan je zou willen, mocht er wel iets breken hou je nog voldoende ruimte over.