Schuimtorentjes

Na heel lang gekeken te hebben naar een aantal ‘keuken robots’, van die mixers die je niet met de hand hoeft te gebruiken, zag ik bij de Blokker een leuke aanbieding! Een Tomado keuken robot. Vorige week donderdag mocht ik hem dan ook ophalen in de winkel. Man…. ik ben verliefd op mijn Rudy! (Dat is de naam die hij liefkozend gekregen heeft, mocht je in m’n directe omgeving zitten zul je ook weten waar die naam vandaan komt!)
 
Zo nieuwsgierig als ik ben, wilde ik hem natuurlijk meteen testen! En wat is nu de ultieme test voor je keuken robot, juist eiwit kloppen! Maar… wat moet je dan met dat eiwit? Mijn vader is gelukkig dol op schuimtorentjes en alles wat ook maar van eiwitschuim gemaakt is. Omdat we toch tegen de kerstperiode liepen, heb ik door het opgeklopte schuim wat groene kleurstof gedaan, zodat ze een mooie lichtgroene kerstkleur kregen!
Het leuke aan deze schuimtorentjes, die ik gespoten heb met mijn wegwerpspuitzakken en het 2M spuitmondje van Wilton, is dat ze ongeveer een week goed blijven. De lading die ik in mijn enthousiasme gemaakt heb was dan ook gister pas op.
 

Wat heb je nodig:

– 4 verse eiwitten*
– 200 gram kristal suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– Smaakstof naar keuze
– Evt. chocolade voor de onderkantjes
* Gebruik je liever geen verse eiwitten dan kun je ook gedroogd eiwit of meringue poeder  gebruiken. Voor eiwitpoeder is het 5 gram eiwitpoeder op 30 gram/ml water)
 

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 80 graden Celsius en leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Meng de suiker en vanille suiker door elkaar. Doe dan de eiwitten in een kom en voeg een derde van het suiker mengsel hierbij. Begin met kloppen en voeg in gedeelten de rest van de suiker toe. Mix zeker 5 minuten op hoge snelheid tot er een mooie glanzende massa ontstaat. Voeg dan de smaakstof en/of kleurstof toe. Test of het eiwit stijf genoeg is door de kom op zijn kop te houden, als het schuim blijft zitten is het stijf genoeg

Met een spuitzak en spuitmondje naar keuze en vul te spuitzak. Spuit nu toefjes die groot genoeg naar eigen wens en spuit ze in rijen naast elkaar met 2 cm ertussen. Besprinkel ze eventueel met wat eetbare pareltjes of andere sprinkels. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat de toefjes 100 minuten drogen/verwarmen. Thuis hebben we een combi magnetron, die automatisch na de baktijd uitgaat. Zelf laat ik de schuimtorentjes daarna in de oven, tot de oven afgekoeld is. Wanneer ze afgekoeld zijn kun je de onderkantjes in wat chocolade dopen ter decoratie. 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.