Kerstboom brownies

Vandaag is een perfecte dag om dit recept met jullie te delen, in Amerika is het namelijk op 8 december ‘national brownie day’. Op mijn nieuwe facebookpagina liet ik al een kleine sneakpreview zien. 
 
Voor de brownies kun je je favoriete recept gebruiken, zelf heb ik het recept gebruikt van Gewoon Marieke. Zij heeft een heerlijk recept wat zij voor haar ‘pot vol brownies’ gebruikt. Een super leuk cadeau om weg te geven! De brownies zijn lekker en in een handomdraai klaar, je hebt niet eens een mixer nodig voor het recept. Mixen met een spatel of pollepel werkt prima!kerstboom brownies

Wat heb je nodig:

– 150 gram bloem
– 40 gram cacao
– 135 gram bruine basterdsuiker
– 135 gram witte basterdsuiker
– Sufje zout
– 60 gram chocolade (+ evt. nog 60 gram witte chocolade)
–  150 ml zonnebloemolie
– 3 eieren
– 1 tl vanille extract
Om te decoreren:
– Candy canes (ik kocht de mijne bij de Action)
– Groene glazuur, door een paar druppels melk te mengen met veel poedersuiker
– Decoratie snoepjes of strooisel.
 

Bereidingswijze

Je bakt de brownie door alle droge ingrediënten, te mixen en hier de zonnebloemolie, ei en vanille bij te doen. Pak je brownie bakvorm en leg een stukje bakpapier in de vorm, zodat het straks wat makkelijker los laat. Je bakt de brownie 20-25min op 175 graden Celsius.

Ondertussen maak je alvast de royal icing, zodat de kleur wat kan intrekken. Bij kleuren als rood en wat donkere tinten is het handig om dit alvast een dag van te voren te doen. Bij de brownie is dit niet nodig, het gaat immers maar om een klein beetje groen.

Na het afkoelen van de brownies kun je ze in driehoeken snijden. Het makkelijkste is om de brownie in repen te verdelen, die je zigzaggend snijd. Zodat je uit alle repen veel driehoekjes kunt halen. De candy canes snijd je in korte rechte stukjes, dit word de stam van de kerstboom. Uit één candy cane haalde ik ongeveer 4 stukjes. Het bochtje kun je voor andere dingen gebruiken, of lekker opsnoepen.

Met de glazuur maak je een slinger waar je de decoraties op legt. Het voordeel van icing is dat het droogt en de decoraties dus blijven liggen, maar ook kun je ze na het drogen stapelen in je koektrommel zonder dat ze kapot gaan.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.