M’oeufins

In de week dat ik ziek thuis geweest ben, heb ik naast veel slapen, ook veel op de bank gelegen met de tv aan voor wat geluid. Met natuurlijk 24 kitchen aan, om zo eventueel nog wat leuke ideeën op te doen. Al stond mijn hoofd hier niet echt naar….
 
Gelukkig voelde ik me in tegenstelling tot het begin van de week, afgelopen weekend al wat fitter. En zag ik de Rudolphs Bakery, waarin Rudolph m’oeufins maakte. Wat een super leuk idee om een ei op een andere manier klaar te maken zeg! Ook mijn moeder leek dit wel iets, samen hebben we dit geprobeerd dus.
 
Je hebt de ingrediënten vast wel in huis, mocht je ze niet hebben kun je het altijd naar eigen smaak aanpassen. Zo gaf Rudolph in zijn ingrediëntenlijst, rauwe ham als optie. Dit heb ik zelf veranderd in yorkham, omdat we dit in huis hadden. Maar ook de deelblokjes spinazie heb ik weggelaten. Zoals Rudolph zelf al zegt, gebruik het als inspiratie en wees creatief met je ingrediënten.

Wat heb je nodig:

– 6 eieren 
– 2 kleine uien (of een 1 middelmaat ui)
– Geraspte kaas
– Yorkham
– Zout & peper
 

Bereidingswijze

Snij de uien in ringen (of halve ringen) en bak ze glazig in een pan. Terwijl dit aan het bakken is roer je af en toe en kun je ook meteen de muffintray invetten met wat boter of bakspray, zelf gebruik ik altijd de bakspray van Dr. Oetker, ideaal in een spuitbus die in de supermarkt te verkrijgen is. Dit gebruik ik die ook bij het invetten van mijn taartvormen als ik een taart bak.
 
Daarna vorm je met de ham een bakje (net als bijv. een baking cup voor cupcakes), zorg er wel voor dat het laagje ham niet te dik is, maar ook zeker niet te dun! In mijn geval was ik te voorzichtig, ik had dus best iets meer ham kunnen gebruiken. De ui ringen in het bakje van ham met daarop een gebroken ei. Wat zout en peper toevoegen en afmaken met wat geraspte kaas. Rudolph gebruikte zelf mozzarella, maar het leek mij lekkerder met wat geraspte kaas.  Daarna gaat het voor ongeveer 23 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden celcius
Niet laten afkoelen maar meteen even met een mesje langs de randjes, daarna kun je het zo met een vork uit de muffintray halen en op je bord zetten. Mocht je van een wat ‘natter’ ei houden, zodat je nog wat kunt soppen met je brood, doe de m’oeufins dan iets minder lang in de oven en test zelf wanneer jij ze lekker vind.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.