Kaas mosterd salade

Het maken van lekkere smeersels vind ik erg leuk om te doen. Vaak blijven het experimenten en deel ik ze niet online. Deze kaas mosterd salade is een nieuwe favoriet. Ik maak hem met dijon mosterd, waarbij die van Maille echt mijn favoriet is. In de foodybox die ik vlak voor kerst kreeg zat wederom een heerlijk potje. Naast lekker ook erg fijn, de potjes mosterd van Maille gaan hier hard!
Kaas mosterd salade | HandmadeHelen

Wat heb je nodig

– 180 gram jong belegen kaas
– 125 gram mayonaise
– 60 gram crème fraiche 
– 2 tl dijon mosterd 
– 1 grote augurk
– Bieslook
 

Bereidingswijze

De eerste keer dat ik de salade maakte sneed ik de kaas in kleine fijne blokjes. Toch is het grof raspen van de kaas veel lekkerder in de salade. Rasp de kaas grof en zet deze apart.
 
Meng in een kom de mayonaise, crème fraiche en de mosterd tot een egaal licht geel mengsel. Roer hier de kaas en bieslook door. Snijdt dan de augurk fijn en roer dit ook door het mengsel. Het zure van de augurk maakt deze salade helemaal af.
 
Bewaar de salade in de koelkast en serveer hem op brood of bij de borrel op een toastje. 
Print Friendly, PDF & Email
3 Responses to “Kaas mosterd salade”
  1. Daniëlle says:
  2. Rutger says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.