Wanneer je eenmaal een goed recept, voor bijvoorbeeld cake, hebt gevonden kun je er enorm mee gaan variëren. Deze aardbeien cupcakes ontstonden eigenlijk per toeval. Met een cakebeslag in mijn beslagkom en een doosje aardbeien op het aanrecht kon ik mezelf eigenlijk niet tegen houden om ze te maken. Helemaal met een
Van gebakken banaan heeft iedereen wel gehoord. Heerlijk vind ik het, tenminste als hij goed gebakken is. Dit is een recept voor een heerlijk dessert, simpel te maken en goed voor te bereiden. Gebakken banaan in een knapperig loempia jasje. Liefkozend heet hij hier de ‘banoempia’ maar dat is misschien een gekke
Er zijn een aantal dingen die me doen denken aan mijn oma. De maand mei, door haar verjaardag. Dan heb je nog de caramel toffees die ze eigenlijk altijd in de snoeptrommel had. Die stond trouwens in de kelder, op een plankje waarbij je, als je dapper genoeg was, om het hoekje kon hangen om
Vanille extract is iets wat je in veel recepten tegenkomt. Let wel even goed op, wanneer je dit wil kopen. Je hebt in de supermarkt vaak de aroma’s staan. Hier zit vrijwel geen echte vanille in. Je kunt beter iets meer betalen voor een extract. Nog beter is het zelf maken. Vrij simpel,
Al jaren droom ik er van om de perfecte American pancake te bakken. Klein, dik, fluffy en mooi te stapelen. Niets vergeleken bij de Hollandse pannenkoek die mooi dun is. Inmiddels ben ik diverse pogingen verder, maar er zat eigenlijk geen blijvertje tussen. Deze American pancake bolletjes zijn dit wel! Ze zijn
Zoals jullie vast wel zien, komen er redelijk wat op Amerikaanse gebaseerde recepten online op mijn blog. Het omrekenen van die recepten is niet altijd even makkelijk. Dit keer dan ook geen recept, maar wil ik wat meer vertellen over cups, spoons en Fahrenheit. Handige middeltjes om je bakken wat makkelijker te maken, wanneer je op