Aardbeien cupcakes
Wanneer je eenmaal een goed recept, voor bijvoorbeeld cake, hebt gevonden kun je er enorm mee gaan variëren. Deze aardbeien cupcakes ontstonden eigenlijk per toeval. Met een cakebeslag in mijn beslagkom en een doosje aardbeien op het aanrecht kon ik mezelf eigenlijk niet tegen houden om ze te maken. Helemaal met een kleine aardbei in de toef zijn ze op en top zomers. Laat het zonnetje maar komen! Heerlijk ook om verder te variëren met fruit wat in het seizoen is. Zelf wacht ik namelijk met smart tot ik mijn blauwe bessen en frambozen mag gaan plukken in de tuin deze zomer. Het recept is goed voor zo’n 16 cupcakes.
De cupcake papiertjes vond ik trouwens jaren geleden eens in het ´feest´ schap van de Action. Het zijn cupcake/ijs papiertjes volgens de verpakking en er zaten er 12 in een verpakking. Na een speurtocht door het schap afgelopen week kon ik ze er helaas niet meer vinden. Erg jammer, het zijn stevige papiertjes waarbij je geen bakvorm nodig hebt. Ook zie je wel iets van de boter aan het papiertje, maar is het niet overdreven aanwezig.
Wat heb je nodig:
Voor 8 cupcakes
– 125 gram boter op kamertemperatuur
– 125 gram fijne suiker
– 5 gram bakpoeder
– 125 gram bloem
– 2 eieren maat L
– 30 ml melk
– 1 tl vanille extract
– 100 gram aardbeien in stukjes
Voor de decoratie
– Half recept Swiss meringue botercrème
– Kleine aardbeien
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius en bekleed je cupcake vorm met papiertjes. Mix de boter romig en voeg beetje bij beetje de suiker toe, hierdoor wordt je cake heerlijk luchtig. Mix dit ongeveer zo’n 3 minuten, zodat de boter mooi licht en luchtig is. Mix dan één voor één de eieren door je mengsel tot het een egaal en luchtig geheel is. Voeg het vanille extract toe en meng dan de bloem met het bakpoeder. Voeg dit in drie gedeelten toe aan je boter en eieren mengsel. Voeg als laatst de melk toe en mix het geheel tot het egaal is.
Snij dan de aardbeien in kleine stukjes en verdeel dit door het cakeslag. Verdeel het over de cupcake vormpjes, waarbij het belangrijk is dat je zo’n driekwart vult. Bak de cupcakes in zo’n 25 tot 28 minuten gaar of tot een prikker schoon uit de cupcake komt. Laat ze volledig afkoelen voor je de cupcakes gaat decoreren.
Bereid terwijl je cupcakes afkoelen een half recept Swiss meringue botercrème, zoals aangegeven in het bericht wat ik in de ingrediëntenlijst heb gelinkt. Een half recept is genoeg voor het aantal cupcakes, met het is eigenlijk veel makkelijker om het hele recept te maken en alles wat je over hebt in te vriezen in een zakje of bakje voor een volgende keer. Wanneer je dit na het ontdooien goed door mixt met je mixer is je botercrème weer perfect!
Spuit een toef op je aardbeien cupcake. Ik deed dit met de stervormige wilton 1M tip, maar een toef met een rond spuitmondje zal ook erg mooi staan. Was je kleinere aardbeien en zet deze bovenop de toef. Bewaar de cupcakes buiten de koelkast, zodat je botercrème niet hard wordt en enjoy!
4 Responses to “Aardbeien cupcakes”
hoi helen,wat een superleuke blog heb je,echt geweldig!heb al veel gezien wat ik nog eens uit wil proberen. leuk deze cupcakes ook en die papiertjes!jammer dat action ze niet meer heeft. groetjes en ga zo door!
ellouisa
http://ellouisacooking.blogspot.com
Dankje! Jij ook trouwens!
Zeker jammer van de action papiertjes.. Misschien dat ze ooit iets soortgelijks krijgen.. *fingers crossed*
Aroma extract staat in het recept beschreven, maar niet in de ingrediënten. Hoeveelheid is dus onbekend.
Hi Manon, Dankje voor je opmerking. Heb ik inmiddels toegevoegd. Het gaat om 1 theelepel.