Baileys tiramisu

Na het delen van mijn recept voor baileys wilde ik het ook verwerken in een dessert. Deze baileys tiramisu is hiervan dus het resultaat. Niet te sterk, maar wel lekker van smaak. Perfect ook na een heerlijk kerstdiner want het maken is een eitje. Dit soort desserts zijn goed voor te bereiden en kosten nauwelijks tijd in je drukke kerst diner schema.
 
Dat ik graag een tiramisu als dessert maak is op de blog wel terug te vinden. Zo maakte ik een zomerse variant, een klassieke variant en natuurlijk een heerlijke taart! Wel zijn ze allemaal zonder rauw eiwit, omdat ik fijn vind dat iedereen het kan eten. Deze baileys tiramisu is natuurlijk niet voor kinderen, maar spatel dan wat chocolade melk in plaats van baileys door het mascarpone mengsel.
Baileys tiramisu | HandmadeHelen

Wat heb je nodig

Voor 6 personen
– 250 gram mascarpone
– 200 ml slagroom
– 4 el suiker
– 60 ml baileys
– 24 langevingers
– 120 ml espresso
– Cacao poeder
 

Bereidingswijze

Mix de slagroom tot bijna stevige pieken, met de suiker. Voeg dan de mascarpone toe en klop het mengsel tot het stevig is. Roer hier met een spatel de baileys doorheen en vul een spuitzak met het mengsel. 
 
Neem de glazen naar keuze en kijk hoelang je lange vingers voor iedere laag moeten zijn. Doop deze in de koffie, niet te lang, maar wel tot ze wat vocht hebben opgenomen. Leg onderin het glas een laagje lange vingers. Spuit hier een laag van het mascarpone mengsel over. Herhaal dit nog een laag. Voor de laatste laag mascarpone spuit je kleine puntjes in plaats van een laagje. Vul dan een zeefje met wat cacao poeder en bestrooi de bovenste laag hiermee. Bewaar de desserts in de koelkast, tot je ze wil serveren. Je kunt ze goed een ochtend van te voren maken en afgedekt in de koelkast laten staan tot je ze nodig hebt.
Print Friendly

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *