Oreo fudge

Bij een high tea denk ik eigenlijk meteen aan een stukje fudge. Heerlijke caramel of vanille fudge, al zijn er tegenwoordig zoveel varianten op te maken! Er staan natuurlijk al heel wat fudge recepten online, maar bij deze fudge raakte ik geïnspireerd door de oreo cupcakes van Roy Fares, uit het boek wat ik vorige week deelde. De mini oreo’s maken het helemaal af, het staat net iets leuker dan grote oreo’s (al kun je die ook prima gebruiken!) 
 
Het recept voor deze oreo fudge is een echte fail proof, iedereen kan hem maken en je hebt er niet veel voor nodig. Bereiden is ook een eitje, ik deed het in de magnetron! Ik gebruikt het basisrecept wat ik bij de appeltjes van oranje fudge een aantal jaar geleden gebruikte, maar liet de chocolade met een smaakje weg.
Oreo fudge | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 520 gram witte chocolade
– 1 blikje geconcenseerde melk (397 gram)
– 115 gram oreo’s (ik nam classic mini’s maar varieer gerust qua smaak)
 
Voor fudge gebruik ik bijna altijd een 20cm vierkante bakvorm. Bekleed hem wel met bakpapier, waarbij de stroken aan alle zijden overhangen. Dit helpt bij het lossen van je fudge, zonder teveel te knoeien. Ook hoef je op die manier je bakvorm niet te beschadigen met een mesje, wanneer je de randen los wil krijgen.
 

Bereidingswijze

Hak dan de witte chocolade in kleine stukjes en leg dit in een magnetron veilige schaal. Hoe fijner de chocolade gehakt is, hoe makkelijker deze smelt. Je kunt hier druppels voor gebruiken, maar gewone repen willen ook prima. Neem wel een witte chocolade zonder toevoegingen en met een smaak die jij lekker vind. Hier zit nog wel eens verschil in.. Giet er dan het blikje gecondenseerde melk bij en schraap het blikje goed uit.
 
Roer het mengsel kort door en verhit hem dan op de standaard stand van je magnetron zo’n 30 seconden. Haal de kom uit de magnetron en roer het goed door. Blijf dit in korte periodes van 15 seconden herhalen, tot je een bijna egale massa overhoudt.
Oreo fudge | HandmadeHelenWanneer je mengsel bijna egaal is, roer je het goed door zodat alles netjes verdeeld. Mocht dit moeilijk gaan, verhit het dan nog zo’n 10 seconden, maar zeker niet langer.
Verkruimel dan de helft van je oreo’s door het mengsel en spatel dit door. Giet het dan snel in de vorm, waarbij je het zo egaal mogelijk wil maken. Het mengsel stijft vrij snel op, doordat het niet heel warm is geweest. Verdeel hier en daar wat mini oreo’s en verkruimel er nog wat bovenop.  
 
Druk de oreo’s aan de bovenkant goed in je fudge mengsel, zodat het na het koelen niet heel makkelijk los laat. Zet het mengsel 6 tot 8 uur in de koeling, maar een hele nacht is het prettigst. Snijdt de fudge in kleine blokjes en serveer hem bij een heerlijke kop thee!
 
Eerder in de high tea recepten reeks: Blini’s met roomkaas
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.