Aardbeien milkshakes

Het weer in Nederland weet volgens mij niet goed wat het wil! Na het weer van afgelopen week, wat bijna een storm genoemd kon worden, is het nu tropisch warm. Mijn moeder kwam daarom met het idee om aardbeien milkshakes te maken.

Het recept is vrij simpel en daar komt nog bij dat de shakes ook erg snel te maken zijn. Het recept komt van deze website. Naast de milkshakes staan er nog een aantal andere aardbeien recepten op die er heerlijk uit zien. Dit recept is goed voor 2 mega glazen, 4 grote glazen of 8 standaard glazen.

Wat heb je nodig:

– 500 gram aardbeien
– 1 el citroensap
– Halve liter vanille-ijs
– 2 dl koude melk
– 60 gram witte basterdsuiker (Pas toevoegen als de milkshake na het proeven niet zoet genoeg is!)
– Staafmixer
 

Bereidingswijze

Was de aardbeien en maak ze schoon. Doe de aardbeien in de kom en mix ze samen met het citroensap fijn. Voeg de melk toe en roer dit tot een samenhangende drank. Laat het ijs wat zacht worden en meng dit door het mengsel. Wanneer de milkshake niet zoet genoeg is, voeg dan beetje voor beetje de suiker toe. Verdeel het over de glazen en voeg een leuk rietje toe. De rietjes heb ik een extra versiering gegeven, namelijk een verse aardbei. Die kun je zo over het rietje schuiven nadat je de aardbeien gewassen hebt.

Voor deze milkshake kun je natuurlijk ook ander fruit gebruiken. Heb je geen vers fruit? Fruit wat in kleine pakjes verpakt vanuit het vriesvak kan natuurlijk ook!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.