Appel karamel croissants

Croissants, wie is er niet dol op? Vooral de ham kaas variant vind ik persoonlijk erg lekker. Toch is een zoet broodje voor een speciaal ontbijt ook niet gek. Ik maakte per slot van rekening al eens deze zoete broodjes met croissant deeg. Deze keer besloot ik met een appel en stukjes karamel te experimenteren. De appel en karamel smaken samen erg lekker en ook in dit broodje is het een goede combinatie!
 
Deze croissants zijn een beetje warm het allerlekkerst, maar zijn ook perfect als ‘koffiebroodje’. Met Pasen volgende maand staat deze variant hier in ieder geval op tafel! Ze zijn met kant en klaar croissant deeg namelijk binnen 25 minuten klaar (inclusief bakken!)
Appel karamel croissants | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 1 blikje croissant deeg voor 6 grote croissants
– 1 appel, middelgroot formaat
– 40 gram karamelblokjes in kleine stukjes
– 1 ei, geklutst
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven alvast voor op 185 graden Celsius. Schil de appel en snij deze in kleine blokjes. Meng hier de karamelblokjes door. Ik kocht een grote pot met kleine blokjes van een halve cm bij een halve cm, maar bijv. de karamels van lonka smaken ook erg goed hierin. Hussel de karamel en appel goed door elkaar.
 
Maak dan alle croissant deeg lapjes los van elkaar. Snij in het midden van de brede kant een split van ongeveer 2 cm. Dit helpt straks bij het uitrollen en zorgt voor mooiere croissants. Verdeel wat mengsel in de croissants en laat hierbij de randjes vrij. Vul ze ook niet te veel, dan barsten de croissants open tijdens het bakken en wordt het deeg niet goed gaar. Bestrijk de gerolde croissants met wat geklust ei en bak ze dan zo’n 16 minuten op 185 graden (of hou de baktijd van de croissant deeg verpakking aan)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.