Kokosbollen met chocolade

Valentijnsdag! Natuurlijk de dag om de mensen om je heen met wat lekkers te verassen. Door mijn verhuizing ben ik nog niet helemaal in de bak ‘groove’ terug en heb ik ook nog wat moeite met het vinden van een goede plek in huis om mijn foto’s te maken. Het licht is anders, de lichtinval is anders en zo zijn er nog tig zaken die voorheen ‘vanzelf’ leken te gaan maar nu wat meer aandacht vragen. Mijn lijstje voor speciale Valentijn baksels staat dus alvast voor volgend jaar.. Genoeg tijd om wat leuke dingen te proberen!
 
Wel bakte ik deze heerlijke kokosbollen met chocolade. Ze lijken qua makkelijkheid wel op de kokosmakronen die ik een aantal jaar terug deelde, maar in deze ballen zit geen bloem. Perfecte voor de glutenvrije kokos liefhebbers! Met dit recept maak je er 10 tot 12, dit ligt een beetje aan het formaat van de kokosballen. Binnen een uur kunnen ze in ieder geval op tafel staan!
Kokosbollen met chocolade

Wat heb je nodig

– 250 gram geraspte kokos
– 250 gram suiker
– 3 eiwitten maat L
– 100 gram chocolade
 

Bereidingswijze

Begin met het voorverwarmen van de oven voor op 180 graden Celsius en leg op de bakplaat een stuk bakpapier. Scheid het eiwit van het eigeel van drie eieren en klop het eiwit luchtig tot stevige pieken.  Meng in een andere schaal de suiker en kokosrasp. Voeg dit voorzichtig toe aan het eiwit en spatel dit voorzichtig door elkaar. Je verliest wat luchtigheid, maar er blijft door het voorzichtig spatelen wel iets over. Met een ijsknijper (ik nam een 4 cm) maak je mooie ronde bollen, maar met twee lepels lukt dit ook goed. Leg ze met iets ruimte op de bakplaat en bak de kokosballen in ongeveer 13 – 15 minuten goudbruin.  Laat ze afkoelen op een rooster.
 
Laat de tweederde van de chocolade au bain marie smelten en wanneer dit gesmolten is mag de rest van de chocolade erbij. Op die manier temper je het iets, zodat de chocolade straks buiten de koelkast mooi uithardt. Het zou zonde zijn de kokosballen in de koelkast te bewaren vanwege de chocolade. Dip de bovenkantjes in de chocolade en laat ze uitharden. 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.