Blauwe bessen limonade

Limonade is wel een van mijn favorieten in de zomer. Stiekem hoe zoeter hoe beter. Wanneer het echt tropisch warm is vind ik het heerlijk om met citroen wat extra’s te doen. Dat ik dol ben op citroen is vast al opgevallen, door al mijn citroenbaksels. Deze blauwe bessen limonade, die ik vond op ‘Damn Delicious’ is niet zo zoet als de meeste limonades, toch is hij mijn nieuwe favoriet voor de warme zomerdagen! 
 
Mijn eigen blauwe bessen waren helaas nog niet rijp genoeg om te gebruiken, maar een zak vol blauwe bessen vind je standaard in mijn vriezer. Je kunt ze dan ook prima bevroren gebruiken in dit recept. Sla dus eens wat extra in wanneer je mooie blauwe bessen vind!
Blauwe bessen limonade | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor de siroop 
– 130 gram suiker
– 240ml water
– 160 gram blauwe bessen
Voor de limonade 
– 1,2 liter water
– 180 ml vers citroen sap 
 

Bereidingswijze

Mix het water met de suiker in een pan om een siroop te maken en roer dit rustig door. Wanneer de suiker is opgelost mogen de blauwe bessen er bij. Breng dit weer aan de kook en laat het daarna op een middelhoog vuur borrelen tot alle blauwe bessen in pulp veranderen. Door met een spatel te roeren kun je dit proces een beetje helpen. Laat het zo’n 4 a 5 minuten borrelen. Je water heeft dan een mooie donkere kleur gekregen en alle smaak opgenomen van de blauwe bessen.
 
Pers ondertussen de citroenen uit, dit was bij mij het sap van 3,5 redelijk formaat citroenen. Giet dit samen met de 1,2 liter water in een grote kan waar 2 liter in kan. Giet de blauwe bessen siroop door een fijne zeef bij het water met citroensap en druk alle blauwe bessen plat tot je alleen de velletjes nog in de zeef hebt zitten. Meng het goed door en zet het in de koelkast om te laten afkoelen.
 
Met dit recept vul je zo’n 8 grote glazen. Roer de blauwe bessen limonade goed door en serveer met wat ijsblokjes om het extra koud te maken. 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.