Broodpudding met witte chocolade

Iedere keer als ik de aflevering zie waarin Rudolph een broodpudding maakt denk ik, oh dat wil ik proberen! Met de kerstdagen achter ons, hadden we nog wat oud geworden stokbrood liggen. De perfecte reden dus om het puddingbrood recept van Rudolph te proberen!

Wat heb je nodig:

– 1 oud stokbrood
– 125 gram boter
– 150 gram witte chocolade
– 100 gram suiker
– 350 ml melk
– 1 ei
Voor de saus
– 300 gram diepvries aardbeien
– 100 ml water
– Poedersuiker naar smaak
– 2 tl allesbinder
– 1,5 gram (1 blaadje) gelatine
 

Bereidingswijze

Het is handig om te beginnen met de saus. De saus krijgt dan de kans wat dikker te worden zodat deze klaar is wanneer de broodpudding klaar is.
Doe het water met de diepvries aardbeien in een pannetje en laat dit zachtjes opwarmen. Voeg naar smaak poedersuiker bij. Dit lost namelijk het best op, al moet het met kristalsuiker ook wel lukken.
Wanneer het goed warm is, voeg je de lepeltjes allesbinder bij elkaar, tot je een dikkere massa hebt. Je kunt dit vergelijken met een dunne yoghurtdikte. Wanneer het mengsel nog warm is voeg je een geweekt gelatine blaadje toe.

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 ºC. Smelt de boter in een pannetje en de witte chocolade au bain marie. Breek het stokbrood in kleine stukjes en doe dit in een grote schaal. Meng de suiker, melk en het ei tot een egaal mengsel en roer dit door het brood. Lukt dit niet met een spatel? Doe dit dan even met je handen. Voeg de chocolade en boter toe en meng goed door. Vet een cupcaketray (of gebruik een siliconen bakblik) in en verdeel de broodmassa erover.

 
Ik heb mijn ijsknijper hiervoor gebruikt, ongeveer anderhalve schep. Deze ijsknijper gebruik ook voor het vullen van cupcakepapiertjes met beslag. Wat ik erg mooi vind, is om het geen plat gebakje te laten zijn. Door wat broodpudding ‘op te stapelen’ krijg je een mooie top, zoals je ook bij een muffin ziet.
 
De broodpudding bak je in 30 minuten gaar op 180 ºC. Je kunt de broodpudding zowel warm als koud serveren. Het smaakt beide erg lekker! 
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *