Broodpudding met witte chocolade
Wat heb je nodig:
– 125 gram boter
– 150 gram witte chocolade
– 100 gram suiker
– 350 ml melk
– 1 ei
Voor de saus
– 300 gram diepvries aardbeien
– 100 ml water
– Poedersuiker naar smaak
– 2 tl allesbinder
– 1,5 gram (1 blaadje) gelatine
Bereidingswijze
Het is handig om te beginnen met de saus. De saus krijgt dan de kans wat dikker te worden zodat deze klaar is wanneer de broodpudding klaar is.
Doe het water met de diepvries aardbeien in een pannetje en laat dit zachtjes opwarmen. Voeg naar smaak poedersuiker bij. Dit lost namelijk het best op, al moet het met kristalsuiker ook wel lukken.
Wanneer het goed warm is, voeg je de lepeltjes allesbinder bij elkaar, tot je een dikkere massa hebt. Je kunt dit vergelijken met een dunne yoghurtdikte. Wanneer het mengsel nog warm is voeg je een geweekt gelatine blaadje toe.
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 ºC. Smelt de boter in een pannetje en de witte chocolade au bain marie. Breek het stokbrood in kleine stukjes en doe dit in een grote schaal. Meng de suiker, melk en het ei tot een egaal mengsel en roer dit door het brood. Lukt dit niet met een spatel? Doe dit dan even met je handen. Voeg de chocolade en boter toe en meng goed door. Vet een cupcaketray (of gebruik een siliconen bakblik) in en verdeel de broodmassa erover.