Choco rendieren

Inspiratie haal ik vaak uit kleine dingen. Deze choco rendieren bedacht ik toen ik naar het decoratie assortiment van de Aldi keek. Ze hebben naast bakmixen nu ook fondant, strooisel en eetbare gels. Erg leuk om te zien dat de populariteit van het bakken er voor zorgt dat supermarkten een groter assortiment creëren. Bij de strooisels vond ik chocobolletjes die qua smaak wat lijken op smarties maar volledig rond zijn. Zo zitten er veel kleuren in een buisje, waaronder een mooie rode die perfect was voor een rode neus!
 
Met de chocobolletjes en een doosje mini chocozoenen ging ik aan de slag. Het is even een priegelwerk maar wat is het eindresultaat leuk! Perfect voor een speciale traktatie rond kerst op school, of als eetbare decoratie op de kerstbrunch tafel.

Wat heb je nodig:

– Mini chocozoenen (ik nam puur, maar melk kan ook prima!)
– Pure of melk chocolade
– Rode chocobolletjes of smarties.
– Witte fondant
– Eetbare zwarte stift 
 

Bereidingswijze

Voor deze choco rendieren nam ik mini chocozoenen, maar met een grotere variant ben je misschien iets sneller klaar. Op internet zie je tegenwoordig de meest leuke rendier varianten. Met grote choco zoenen kun je bijvoorbeeld pretzels nemen als gewei, zoals ik bij deze rendier brownies van vorig jaar deed. Met deze mini’s heb je iets meer priegelwerk. Ik maakte ze van chocolade!
 
Begin met het maken van de oogjes. Ik nam wit fondant en rolde dit dun uit. Met een klein beetje kom je al heel ver. Steek met een ovalen of ronde uitsteker kleine oogjes uit. Ik nam de bovenkant van een klein spuitmondje, wat perfect werkt. Laat dit een paar uur drogen zodat het niet vervormd wanneer je het oppakt. Maak met chocolade of eetbare zwarte stift de oogjes af.
 
Voor de geweien en versiering nam ik verkade kookchocolade. Deze is super handig want temperen kun je achterwege laten. Een chocolade waarmee iedereen (hoeveel ervaring je ook hebt) aan de slag kan met succes! Smelt zo’n 75 gram chocolade au bain marie en laat dit weer iets afkoelen voor je er mee aan de slag gaat. Het is namelijk erg dun en moeilijk te verwerken wanneer het net gesmolten is. Doe het grootste deel in een spuitzak of ziplock zak waar je een heel klein puntje vanaf knipt. Begin dan met het maken van de geweien. Het mooist is dit in paren, zodat je een beetje weet hoe de geweien er samen uit zien. Wat ik zelf aanhield was de kleine letter f die ik met wat takjes versierde. Voor het andere gewei nam ik de letter f in spiegelbeeld. Laat de chocolade goed uitharden. Mijn geweien waren ongeveer 4cm lang, zodat ze mooi uitstaken en toch stevig vast gemaakt konden worden.
 

Het decoreren

Om de chocobolletjes vast te maken deed ik een klein beetje chocolade in het midden van de choco zoen en legde hier een chocobolletje op. Leg ze even plat neer, zodat de chocolade mooi kant uitharden en de rode neus niet verzakt. Maak dan ook de oogjes vast met een klein beetje chocolade. Een pincet werkt erg handig bij dit klusje, zodat je iets minder smeert en overal op het rendier chocolade krijgt. Als laatst leg je de uitgeharde geweien naast elkaar met wederom een klein beetje chocolade op de onderkant. Leg de chocozoen er plat op en laat het goed uitharden voor je de rendieren verplaatst. Bewaar ze buiten de koelkast en vervoer ze (zo nodig) voorzichtig!
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.