Gevulde koeken

Wat heb je nodig:
– 300 gram boter
– 250 gram witte basterdsuiker
– 1 ei
– 2 theelepels speculaaskruiden
– 250 gram amandelspijs
Bereidingswijze
Zelf rol ik deeg altijd uit op een stuk bakpapier. Maar je aanrecht bestuiven met bloem werkt ook altijd. Rol het deeg uit tot een halve centimeter dikte en steek hier met een steker (of een glas!) rondjes uit. Zorg wel dat je een even aantal hebt, de gevulde koeken worden gevuld met spijs en een ‘dekseltje’ is dus nodig. Verdeel de amandelspijs in gelijke parten en maak hier schijfjes van.
Leg plakjes deeg voor de onderkant op de bakplaat en leg hier de schijfjes amandelspijs overheen. Maak de randjes van het nog zichtbare deeg met water een klein beetje vochtig. Plaats de andere rondjes over de amandelspijs heen en druk de randjes zachtjes aan. Om de koeken mooi rond te krijgen kun je de koek in zijn geheel nogmaals uitsteken. Zelf heb ik dit niet gedaan, hier thuis hebben ze liever ‘zoveel mogelijk koek’, haha! Bestrijk je koeken met een geklopt eitje en decoreer ze met aantal halve amandelen in de koeken en smeer ze nog een keer in met het geklutste eitje.
Bak de koeken in ongeveer 30 tot 35 minuten lichtbruin en gaar. Laat ze wel even op de bakplaat afkoelen, door het afkoelen worden de koeken wat steviger en kun je ze daarna rustig laten afkoelen.