Mokka schuimpjes

Deze mokka schuimpjes waren een verassing voor mijn zusje. Ze had bij de bakker schuimpjes gehaald en vroeg zich af of ik dat niet kon maken voor haar. Na het doorsturen van mijn rozen meringues vroeg ik haar welke smaak ze graag zou willen. Mokka leek haar wel wat!
 
Met het eiwit van 4 eieren heb ik ongeveer 60 schuimpjes gemaakt. Het eigeel heb ik gebruikt om voor de kerst alvast een heerlijke portie roomijs te maken. 
mokka schuimpjes

Wat heb je nodig:

– 4 eiwitten
– 120 gram kristal suiker
– 130 gram poedersuiker
– 10 gram maizena
– 3 tl oplos koffie (ik nam cappuccino)
– 1 tl cacao 
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 90 graden Celsius en maak alvast een spuitzak klaar voor gebruik. Zelf nam ik een wilton 1M spuitmondje om deze sterren te maken, maar je kunt ook prima doppen, ringen of kransjes maken met dit schuim. Een ster maak je door de spuitmond recht boven je bakpapier te houden, een flinke dop te spuiten en dan los te laten terwijl je omhoog trekt. 
 
Leg dan een bakplaat klaar met een stuk bakpapier. Klop je eiwitten goed stijf met de kristalsuiker tot je stevige pieken kan vormen. Meng hier de poedersuiker en maizena door tot een stevige massa. Voeg dan de oploskoffie en cacao toe, zonder dat je dit eerst oplost in water. De kleur zal heel licht bruin worden en het schuim zal heerlijk naar koffie ruiken. Wil je met de kleur ook goed laten zien dat het mokka is? Voeg dan eventueel wat bruine kleurstof toe voor je de doppen spuit. Spuit je doppen met wat ruimte er tussen. Laat het schuim ongeveer 75-90 minuten drogen op 90 graden celsius.
 
Print Friendly, PDF & Email
4 Responses to “Mokka schuimpjes”
  1. Cindy says:
  2. Elaine Muring says:
  3. Elaine Muring says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.