Paasei cupcakes met tulpen

Pasen draait natuurlijk om veel meer dan de paashaas, paaseieren en lekker eten. Toch is het zoeken van paaseieren een leuke activiteit. Ik bakte al eens eerder cupcakes waarin ik paaseitjes verstopte, maar deze Pasen vond ik het tijd voor een nieuwe variant. Paasei cupcakes met tulpen. Hoe groot is de verassing, van de buitenkant zie je het namelijk niet!
 
Omdat Pasen en voorjaar bij elkaar horen, decoreerde ik deze cupcakes met bed van tulpen. Op internet zie je tegenwoordig steeds meer de ‘Russian nozzles’ van Nifty Nozzles voorbij komen. Ik bestelde ze een paar weken geleden in het buitenland, maar de afgelopen tijd zie ik dat (gelukkig!) ook Nederlandse taart/bak winkels ze verkopen. Met een nieuw soort spuitmondje, ben in je in staat om in plaats van de gebruikelijke toefjes bloemetjes te maken. Er zijn diverse varianten, waarbij de tulp en de roos mijn absolute favoriet zijn. De spuitmondjes zijn niet heel goedkoop, maar zeker een goede investering!
Paasei cupcakes met tulpen | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 125 gram boter op kamertemperatuur
– 125 gram fijne suiker
– 5 gram bakpoeder
– 125 gram bloem
– 2 eieren maat L
– 30 ml melk
– Chocolade eitjes (ik nam melk, maar kies je favoriet hiervoor)
Ter decoratie:
– Gele voedselkleurstof (ik nam citroen geel van Americolor)
– Groene voedselkleurstof (ik nam leaf green van Wilton)
– Russian nozzle voor tulpen
– Leaf tip (Wilton #66)
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius en bekleed je cupcake vorm met papiertjes. Ik ging voor klassiek wit, omdat ik mijn gele tulpen alle aandacht wilde geven. Mix de boter romig en voeg beetje bij beetje de suiker toe, hierdoor wordt je cupcake heerlijk luchtig. Mix dan één voor één de eieren door je mengsel tot het een egaal en luchtig geheel is. Voeg het vanille extract toe en meng dan de bloem met het bakpoeder. Voeg dit toe en mix kort. Voeg als laatst de melk toe en mix het geheel tot het egaal is.
 
Verdeel het over de cupcake papiertjes, waarbij het belangrijk is dat je ongeveer tot driekwart vult. Zet de paaseitjes in het midden van de cupcake en druk ze niet aan. Door het bakken zakken ze vanzelf wat naar de bodem toe. Bak de cupcakes in zo’n 25 tot 28 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen voor je de cupcakes gaat decoreren.
 

Decoreren met de nifty nozzle

Met deze Russische spuitmondjes gebruik je per cupcake wel iets meer botercrème dan je normaal in een toef stopt. Ook is het belangrijk dat je botercrème ‘vers’ is. De net geklopte botercrème spuit net iets fijner dan eentje die al wat langer gestaan heeft. Zelf gebruik ik het liefst Swiss meringue botercrème, zoals in de ingrediëntenlijst gelinkt. Een stevige botercrème is voor het gebruik van deze spuitmondjes wel een pre. Ik kleurde het grootste deel geel, voor de tulpen en een klein gedeelte (ongeveer een vijfde) groen voor de blaadjes.
Paasei cupcakes met tulpen | HandmadeHelen
Voor het gebruik van de Nifty Nozzles, is het belangrijk om je mondje tegen de cupcake aan te drukken terwijl je een begin maakt het het spuiten. Trek dan langzaam je spuitzak wat omhoog terwijl je na ongeveer een centimeter stopt met knijpen.  Je bloemetje blijft dan mooi staan en vormt zich goed. Op een cupcake kun je best wat bloemetjes kwijt, zo zitten er op mijn cupcake 6 tot 7 tulpen. Met een ‘leaf tip’ van Wilton kun je perfect de blaadjes voor de tulpen spuiten, verdeel deze her en der zodat het een mooi bosje wordt. Het vergt even wat oefening, maar eat staat het mooi!
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.