Review: Rudolphs Christmas

Dat ik een fan ben van Rudolph steek ik niet onder stoelen of banken.. Gezien zijn naam wordt de link met kerst ook redelijk vaak gemaakt, dus toen ik hoorde dat het boek Rudolphs Christmas uit kwam (hoe toepasselijk!) moest en zou ik deze dan ook kopen! 
 
Bij het doorbladeren valt me meteen op dat het boek een perfecte weerspiegeling is van de manier waarop wij Rudolph kennen. Zo is het veel meer dan een kookboek met recepten. De 14 hoofdstukken waarin het boek is opgedeeld, zijn er op gericht alle vlakken van een heerlijke kerst te bespreken. Zo lees je over allerlei feestelijkheden, bijvoorbeeld kerstvieringen op school, het kerstontbijt, eetbare versieringen en ook erg leuk, de voorpret! Uiteraard veel recepten voor het voor- en hoofdgerecht en ook zeker voor zoetigheid en het nagerecht.
Rudolphs christmas | HandmadeHelen

Hoe werkt het boek

De eerste recepten in het boek zijn vooral winters, die niet alleen met kerst heerlijk zijn. Ideaal wanneer het al vroeg donker wordt en je ook dan heerlijk wil genieten van bijvoorbeeld een kippenstoof. Na de winterse recepten volgen de hapjes voor bij de borrel. De bekende Engelse meat pies staan al jaren op mijn lijstje en dankzij Rudolph heb ik nu een heerlijk klinkend recept! 

Voorpret vind ik zelf het leukst, hoofdstuk 3 is dan ook wel een van mijn favorieten. Heerlijke koekjes, schuimkransjes en een echte Christmas cake. Ik hou er van! In hoofdstuk vier deelt Rudolph ideeën, die makkelijk te maken zijn en er feestelijk uit zien voor de kerstviering op school.

 
Hoofdstuk 5, over eetbare kunstwerkjes is een andere favoriet. Leer van Rudolph hoe je chocolade hulstblaadjes maakt aan de hand van foto’s en bijvoorbeeld eetbare huisjes. Hoofdstuk 6 gaat over het kerstontbijt, een van de momenten tijdens de kerst hier thuis, die ik altijd speciaal probeer te maken. Dat je met kerst ook drankjes serveert is niets nieuws natuurlijk, in hoofdstuk 7 deelt Rudolph wat leuke ideeën die het net wat extra speciaal maken.

Rudolphs christmas kalkoen

Kerst diners

Dan uiteraard de kerstdiners. In maar liefst 5 hoofdstukken deelt Rudolph alles. Van klassieke kerstdiners, gerechten voor vegetariërs, gezondere diners of meeneem gerechten. zijn de kerstdiners aan de beurt. In de volgende vijf hoofdstukken wordt aandacht besteed aan verschillende soorten diners.Maar ook de kerst etiquette wordt uitvoerig besproken.  
 
Het hoofdstuk voor het klassieke kerstdiner is vanzelfsprekend het grootst en staat bomvol met inspiratie en recepten. Een bijzonder hoofdstuk is gourmetpret. De een vindt het saai, ik vind het erg leuk. Ieder jaar gourmetten we met elkaar op kerstavond. Misschien wat gek, maar ik en ook mijn moeder werken in de zorg, waardoor we vaak met kerst aan het werk zijn. Tijd om uitgebreid met elkaar te eten is er dan vaak niet. Ik haal dan ook veel plezier uit de voorpret en het zelf maken van gourmetschotel. Van mini hamburgers tot slavinken, ik geniet er van ze een speciale draai te geven. Ik was dan ook erg blij dat Rudolph een hoofdstuk met gourmet ideeën deelt.
 
Als laatst deelt Rudolph ook wat recepten voor oud & nieuw, niet helemaal kerst natuurlijk maar met slechts een week speling hoort het er stiekem toch echt wel bij. 
Rudolphs christmas
Dit boek is kerst, punt! Niet alleen qua inhoud en recepten maar ook de sfeer die het boek ademt. Foute kerst truien, kerstmannen, donkere pagina’s met gouden letters en prachtige teksten, sierlijke randjes en de foto’s waarop hele gezelschappen samen aan het eten zijn. Het is een dik boek, wat je veel inspiratie voor meerdere kerstvieringen zal geven, want met één kerstviering en alle inspiratie kom je dagen te kort.  
 
Ieder recept heeft een mooie foto en een duidelijke omschrijving. Rudolphs tips zijn erg handig en bieden variatie mocht je dit willen. Het is zeker een boek om voor de kerst weer op tafel te leggen en alvast in de stemming te komen. Het boek telt 300 pagina’s en is te koop voor €29,99.
 
[bol_product_links block_id=”bol_56709ebfd7f81_selected-products” products=”9200000040332209″ name=”christmas” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Review: Rudolphs Christmas”
  1. jen says:
    • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.