Terugblik 2016

Het is alweer 31 december, tijd om de balans op te maken in deze terugblik en uit te kijken naar het nieuwe jaar. 2016 is voor mij voorbij gevlogen, zo gebeurden er leuke maar ook zeker minder leuke dingen.
 
Qua bakken heb ik veel heerlijke recepten met jullie gedeeld en staan mijn recepten zelfs in een heus kookboek. In samenwerking met Miller Media en andere bloggers werkte ik aan het kookboek ‘mason jars‘ wat je bij Xenos kunt kopen. Toch heb ik niet alles gebakken wat ik me voornam dit jaar, dat schuif ik dus lekker door naar 2017.  
Chocolade frambozen mousse taart | HandmadeHelen

Spektakel taarten en basisrecepten

Dat spektakeltaarten het goed doen bij jullie verast me absoluut niet. Een van de meest bekeken recepten dateert uit januari 2015 en is de chocolade frambozen mousse taart. Ook op pinterest zie ik hem vaak voorbij komen wanneer jullie hem pinnen. Dit blijft erg leuk om te zien! 
 
Basisrecepten en informatieve artikelen zijn wat mij betreft altijd welkom en ook dit jaar deelde ik er een aantal. Dat de basisrecepten veel bekeken worden doet me deugd! Vooral het recept voor luchtig biscuit doet het goed. Een artikel wat ik schreef over het gebruiken en kloppen van slagroom wordt ook goed gelezen. Erg fijn! Want als je hier nog nooit mee gewerkt hebt of niet precies weet hoe het moet heb je alle feiten en tips op een rij.
Tiramisu taart | HandmadeHelen

Persoonlijke favorieten en HHB

Mijn persoonlijke favorieten dit jaar waren toch wel de room oliebollen die ik afgelopen week met jullie deelde en de tiramisu taart die ik in het voorjaar al maakte. Niet moeilijk en vooral erg lekker! Het experimenteren met een nieuw soort biscuit (de sponscake) was ook leuk. Het is een goede variant wanneer een luchtig biscuit niet lukt.
 
In het najaar gingen jullie fanatiek aan het bakken. Geïnspireerd door Heel Holland Bakt zag ik in de statistieken dat de sloffen goed bekeken werden. Erg grappig om te zien dat ik op de jaarlijkse statistieken precies kan aanwijzen op welke dag die aflevering werd uitgezonden.
Appel kaneel slof | HandmadeHelen
De jaarlijks terugkerende 12 days of Christmas vond ik ook dit jaar weer leuk om te maken en ideeën voor volgend jaar staan al weer op een lijstje. Vooral de sneeuwbal truffels deden het online maar ook hier thuis erg goed. Ik maakte tijdens de kerstdagen nog een lading die snel verdwenen was. 
 
Voor het komende jaar hoop ik dus meer van mijn to bake lijstje af te strepen. Jullie hebben in januari nog een review te goed van het boek ‘bakken met kennis’, wat ik op Instagram al kort liet zien. 
 
Ik wens jullie een fijne, veilige en smakelijke jaarwisseling toe en hoop jullie ook volgend jaar weer van fijne baksels te voorzien! 
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.