S’mores

Na het delen van het recept voor Graham crackers, konden de s’mores niet uitblijven natuurlijk. Hoewel het niet echt een recept is, is het wel een heerlijke snack! Perfect als afsluiter na een BBQ, of gewoon uit de oven. Bij het zien van kampeer scenes in films was ik bij het maken van s’mores altijd wat jaloers. Een smeuïge vulling tussen twee volkoren koekjes. Letterlijk ‘something more’ waar het woord s’more vandaan komt. Tijd om het zelf eens te proberen!
 
S’mores dus, ik zag op Pinterest al de meest bijzondere combinaties voorbij komen, maar ik wilde eerst de klassieke s’mores eens proberen. Hoewel het er misschien niet heel bijzonder uitziet, smaakt het eigenlijk als een mello cake met extra koekje. Een van mijn favorieten van vroeger! 
 S'mores | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– Een even aantal Graham crackers
– Chocolade blokjes (ik nam melk chocolade)
– Marshmallows
 

Bereidingswijze

Er zijn twee manieren om de smores te maken. De avontuurlijke manier, door je marshmallow boven een vuurtje of de BBQ te roosteren op een stokje, of door de marshmallows op de graham crackers in de oven te leggen. Hoewel die eerste het meest avontuurlijk is, ging ik voor de ‘veiligere’ manier. Ik zeg wel veilig, maar hete marshmallows zijn op beide manieren loei heet.
 
Bak de graham crackers zoals in het gelinkte artikel beschreven. Ik nam voor deze koekjes een vierkante uitsteker van 5×5 cm. Perfect formaat voor deze heerlijke koekjes. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de helft van de koekjes op een bakplaat met bakpapier en leg op ieder koekje in het midden een marshmallow. Schuif de bakplaat zo’n 5 minuten in de oven tot de marshmallow verdubbeld is in grote en vastgeplakt zit op het koekje. Raak het niet met je vingers aan, het is warm en plakkerig en het doet zeer (ervaring… au!). Leg op iedere marshmallow een passend blokje chocolade en hier mag een ander koekje op. De chocolade smelt dan iets, waardoor de koekjes aan elkaar vast blijven zitten. Serveer de s’mores iets afgekoeld en eet smakelijk! 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.