Kruidnoten pudding

Het is tijd voor een heerlijk dessert wat perfect bij Sinterklaas past. Deze kruidnoten pudding is niet alleen lekker, maar op het wachten na, ook zo gemaakt! Heerlijk met wat extra kruidnoten, mandarijn partjes  of eventueel een chocolade saus. Ik besloot de saus achterwege te laten, meer uit gemak… Een volgende keer maak ik hem er zeker weten bij!
 
Als basis voor de pudding, nam ik mijn recept voor bitterkoekjes pudding en besloot de koekjes te veranderen. Het recept is geschikt voor een pudding vorm van 1 liter, of voor 6 vormpjes van ongeveer 150 ml. Je hebt dan perfecte één persoons puddingen.
Kruidnoten pudding | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 500 ml slagroom
– 500 ml melk
– 65 gram maizena
– 80 gram suiker
– 2 tl vanille extract
– 200 gram kruidnoten
Ter decoratie
– 50-100 gram kruidnoten
 

Bereidingswijze

Breng in een grote pan, 400 ml melk en alle slagroom aan de kook. Wanneer de melk kookt, mag er alvast 100 gram kruidnoten bij. Deze zullen tijdens het koken kapot gaan, wat een lekkere kleur en smaak aan je dessert geeft. Laat dit ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken, voor de overige kruidnoten er bij gaan. Laat ook dit nog een minuut 2 zachtjes doorkoken, tot de kruidnoten makkelijk kapot gaan, wanneer je ze met een lepel of spatel plat drukt.
 
Spoel de binnentkant van je vorm(en) met water en giet ze leeg. Droog ze niet af, het water helpt de pudding straks makkelijker te lossen.
 
In een kommetje meng je de overgebleven 100 ml melk met de suiker, maizena en het vanille extract. Roer dit goed door tot een egaal mengsel. Haal de pan met melk en kruidnoten van het vuur en roer het maizena mengsel er door. Zet het nog even terug op een laag vuur en laat het indikken terwijl je blijft roeren, dit duurt 2 a 3 minuten. Giet de vorm of vormpjes met het mengsel en dek het af met een laagje folie. Laat het minimaal 4 uur of een hele dag in de koeling staan, zodat de pudding kan opstijven.
 
Om de pudding te lossen kun je met een mes de randjes aan de onderkant iets lostrekken van de rand. Er komt dan lucht bij, waardoor de pudding er makkelijker uit zakt straks. Hou de pudding dan boven en bordje en schud zachtjes de vorm, tot de pudding op het bord staat. Decoreer met wat grofgehakte kruidnoten en eventueel wat chocolade saus.
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Kruidnoten pudding”
  1. Daniëlle says:
  2. Marlies says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.