Kaneel siroop voor in de koffie

Dat niet alles wat je kant en klaar kunt kopen even moeilijk hoeft te zijn om na te maken bewijst deze kaneel siroop. Je kent hem vast als je in koffiezaakjes komt en daar koffie met een smaakje kiest. Als ik eerder ontdekt had hoe makkelijk  het was om een eigengemaakte fles kaneel siroop voor in de koffie te maken was dit vast een gewoonte geworden.
 
Mijn liefde voor kaneel in de winter heb ik inmiddels wel kenbaar gemaakt, mijn kopje koffie of cappuccino wordt met deze siroop dan ook net even iets specialer. Andere smaakjes staan ook op mijn probeer lijstje, heerlijke caramel siroop bijvoorbeeld. Mocht je de hoeveelheid (zo’n 300ml) teveel vinden.. het recept is ook goed te halveren! Al kun je ook altijd een flesje cadeau doen natuurlijk.
Kaneel siroop maken | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 3 kaneel stokjes
– 50 gram lichtbruine basterdsuiker
– 150 gram kristalsuiker
– 240 ml water
– 1 tl vanille extract

Bereidingswijze

Om deze kaneel siroop te maken begin je met de siroop. Meng en verwarm in een steelpannetje het water met de suikers tot het opgelost is en alle kristal deeltjes zijn opgelost. Laat het langzaam aan de kook komen maar pas goed op. de siroop wordt erg heet. Voeg dan de kaneelstokjes toe aan de siroop en laat dit ongeveer 30 tot 45 minuten langzaam en zachtjes borrelen. De kaneel kan op die manier goed smaak afgeven aan de siroop.
Kaneel siroop | HandmadeHelen
Laat dan de siroop een poosje staan zodat het alvast wat kan afkoelen en verwijder dan pas de kaneelstokjes en voeg het vanille extract toe. Giet het mengsel in een flesje met ongeveer 300ml inhoudt met een trechtertje zodat er niets verloren gaat. Bewaar de siroop op een koele donkerdere plek tot 3 maanden. Heerlijk in de koffie, maar ook goed te gebruiken wanneer je slagroom een extra smaakje wil geven.
Print Friendly, PDF & Email
11 Responses to “Kaneel siroop voor in de koffie”
 1. Mariëtte says:
  • HandmadeHelen says:
 2. Seraja says:
  • HandmadeHelen says:
  • Nora says:
 3. Liesbeth says:
  • HandmadeHelen says:
 4. Jeantille says:
  • HandmadeHelen says:
  • Marianne says:
 5. Henry says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.