Witte cakepops met kokos
Nu de zomer toch echt begonnen is en het weer jammer genoeg weer wat minder, vond ik het tijd om mijzelf eens te verwennen met een popcake maker. Op mijn verlanglijstje stond al enige tijd een popcake maker, het maken van cakepops met de hand leek mij namelijk niets.
Een klodder botercrème met daardoor wat stukjes cake. In de folders zag ik bij de Blokker een leuke aanbieding, maar na lang zoeken en wat wikken en wegen heb ik toch gekozen voor de Inventum Babycakes. Enige minpuntje aan dit apparaat? De kleur….. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik de kleur absoluut vind meevallen in het echt, hij is wat fuchia roze, ipv knal roze. Tegenwoordig zie ik ook foto’s van paarse apparaten voorbij komen, maar ach zolang hij zijn werk doet!
Het apparaat stond nog niet in huis en er was meteen al een goed moment om hem uit te proberen. Mijn zusje hield namelijk onlangs haar verjaardag voor vrienden. Ze wilde eigenlijk graag een mintgroene chocolade laag, maar het kleuren van chocolade is iets wat ik nog wat meer moet oefenen. Uiteindelijk was ze ook blij met deze witte chocolade pops.
Omdat ze ook gek is op kokos besloten we de onderkantjes van kokos te maken. Een hele kokosbal had natuurlijk ook gekund, maar dat vonden we niet zo chique staan. Wanneer de chocolade om de cakepop zit druk je de onderkant in de kokos of parels en laat je dit drogen. De stokjes die we hebben gebruikt zijn dunne ijslolly stokjes. Die zag ik laatst liggen bij de Wibra. Dit soort stokjes gebruik ik ook bij de koekjes op een stokje. Omdat de stokjes erg lang waren hebben we de stokjes door midden geknipt. Natuurlijk kunnen cakepops worden neergezet (zoals die hierboven, voor het voetje) maar ook in als lolly worden gepresenteerd.
Wat heb je nodig:
Voor de cupcakes
– 200 gram zelfrijzend bakmeel (of 200 gram bloem met 7 gram bakpoeder)
– 200 gram boter
– 200 gram boter
– 200 gram suiker
– 1 tl vanille extract
– 4 eieren
– 4 eieren
Voor de decoratie
– Witte chocolade
– Kokos rasp
Bereidingswijze
Het recept wat ik voor cakepops gebruik is het zelfde als voor vanille cupcakes. Meng de boter met het suiker in een kom tot een glad mengsel. Voeg hier steeds een ei bij en mix dit tot het ei is opgenomen. Voeg daarna de vanille toe en voeg beetje bij beetje de bloem toe tot je weer een glad beslag hebt.
Vul een spuitzak met het beslag en vet de cakepop maker lichtjes in. Met een spuitzak kun je handig alle vormpjes netjes vullen zonder teveel langs de gaten te gaan. Vul de gaatjes niet verder dan de helft en sluit het deksel op de onderkant. Na zo’n 4 minuten til ik zelf het deksel altijd op om te kijken hoever de cakeballetjes zijn. Ook draai ik de balletjes zelf dan even, de onderkant is warmer dan de bovenkant. Zo krijg je zo egaal mogelijk gekleurde ballen. Laat de balletjes afkoelen.
Smelt de chocolade au bain marie en steek de stokjes met een beetje chocolade in de cakeballetjes. Laat dit uitharden voor je de hele balletjes dipt in chocolade. Zelf doe ik de chocholade in een glas of beker, zodat ik een smallere maar hogere laag chocolade heb. Zet een bordje met geraspte kokos klaar en druk hier de onderkant in, voor je ze op een stuk bakpapier laat uitharden.
Om er een volle etagère van te maken leek ons iets teveel van het goede, we hebben daarom gekozen voor:
– Fudge en fudge met een laagje chocolade op de bovenste laag:
– De cakepops met witte chocolade, kokos en witte parels