Zelf havermeel maken

Het is weer tijd voor een basis recept. Of in dit geval geen recept, maar een manier waardoor zelf havermeel maken absoluut geen opgave meer is. Hoewel je vaak wat duurdere havermeel kunt kopen, maak je het dus ook heel snel zelf. Heel handig en echt niet moeilijk. Perfect voor de recepten uit bijvoorbeeld het bakken met haver boek! Voor dit recept gebruik je vaak een combinatie van amandelmeel en havermeel en/of vlokken. Gezond ook, want haver is erg voedzaam en bevat langzame koolhydraten. 
 
Bij het maken van havermeel heb je niet veel nodig, namelijk alleen de havermout en iets om het mee te vermalen. Let bij het kopen van havermout goed op de verpakking. Hoeveel havermout glutenvrij is, wordt het vaak verwerkt in fabrieken waar ook andere producten verwerkt worden waardoor de havermout wel gluten en sporen hiervan bevat. Wanneer dit geen verschil maakt voor je, dan kun je met iedere havermout aan de slag. Wil je echt glutenvrij en tarwevrij bakken, koop dan havermout die deze sporen niet bevat. 
Zelf havermeel maken | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– Havermout
– Hakmolen, blender of keukenmachine
 

Bereidingswijze

Het is handig om kleine porties te vermalen, zodat je precies voldoende hebt voor ieder recept. Weeg de hoeveelheid havermout af, die je nodig hebt. Vul de blender, keukenmachine of het hakmolentje met de havermout en mix dit net zo lang, tot je een meel overhoud van de havervlokken. Het ligt een beetje aan hoe vol je machine is en de kracht hiervan, maar binnen een minuut heb je een lading aan havermeel!
 
Je kunt ook iets meer havermeel maken, bewaar dit dan vermalen in een afgesloten pot. Dit is ongeveer een maand houdbaar.
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.