Twee kleuren chocolade mousse

Deze mousses kwamen al eens voorbij in een grote laagjes taart, de basis bleef het zelfde maar ik maakte er nu heerlijke glaasjes van. De gelatine liet ik achterwege, in een glaasje is dit namelijk niet nodig. 
 
Op het AYNIF event van Kroon op het werk afgelopen november, kreeg ik de kans om heerlijke chocolade uit Equador te proeven van El Rey chocolates. Naast pure chocolade die wat fruitig is, proefde ik ook een witte chocolade. Zelf hou ik hier nooit zo van, vaak is het mierzoet en doet het de naam chocolade geen eer aan. De chocolade van El Rey heeft iets bijzonders en na een leuk gesprek kreeg ik een zakje met witte en pure chocolade mee. Ik hoefde niet lang te denken wat ik er mee wilde doen!
Twee kleuren chocolade mousse | HandmadeHelen

Wat heb je nodig

Voor 4 personen
Voor de pure chocolade mousse
– 100 gram pure chocolade
– 175 ml slagroom
– ½ el suiker
Voor de witte chocolade mousse
– 125 gram witte chocolade
– 175 ml slagroom
Decoratie
– Chocolade krullen
 

Bereidingswijze

Hak beide soorten apart van elkaar in kleine stukjes. Verwarm in een magnetron bestendige kom 75 ml slagroom met de pure chocolade. Doe dit in perioden van 30 seconden, waarbij je iedere keer kort roert. Bij mij was dit met een minuut goed gesmolten waardoor het na wat roeren een egaal mengsel wordt. Laat de chocolade wat op kamertemperatuur komen. Klop de overige slagroom tot stevige pieken en roer het chocolade mengsel hier door tot een egale massa. Giet het dan in de glazen en zet het 30 minuten in de koelkast.
 
Herhaal voor het maken van de witte chocolade mousse bovenstaand proces. Zet ook dit zo’n 30 minuten in de koelkast voor je het decoreert met wat chocolade krullen. Laat het dan nog minimaal een uur koelen en steviger worden voor je het serveer, maar kan natuurlijk ook goed een ochtend of dag van te voren gemaakt worden.
Print Friendly, PDF & Email
3 Responses to “Twee kleuren chocolade mousse”
  1. Jeannette says:
    • HandmadeHelen says:
      • Jeannette says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.