Chocolade granola

Variatie vind ik heerlijk, toch ben ik iemand die met vlagen haar ontbijt routine veranderd. Ik heb vaak van die periodes/weken waarin ik alleen boterhammen wil als ontbijt met vrijwel altijd het zelfde beleg, of een periode waarin ik alleen yoghurt met fruit eet. Dit had ik vroeger ook. Best lastig, want ik was geen fan van cruesli of muesli. Harde klonten met allerlei vreemde dingen die ik niet kon thuisbrengen. Tot mijn grote spijt bleek het keer op keer een grote teleurstelling en at ik weer braaf een boterham.
 
Toen ik afgelopen jaar mijn eigen granola begon te maken, wist ik dat een chocolade granola ook snel gemaakt moest worden. Oké, deze chocolade granola is misschien iets minder verstandig dan de granola met kaneel die ik al eens met jullie deelde, maar chocolade bij het ontbijt, maakt het wel net iets feestelijker! 

Chocolade granola | HandmadeHelen Wat heb je nodig:

– 150 gram havervlokken
– 100 gram grof gehakte blanke amandelen
– 75 gram pecannoten
– 50 gram suiker 
– 30 gram cacao
– 60 gram gesmolten boter 
– 50 gram agave (ik nam agave met natuurlijke caramelsmaak)
– 125 gram gemengde chocolade chips (ik nam puur en wit)
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar, behalve de chocolade chips. Deze komen pas op het einde bij de granola, wanneer het volledig is afgekoeld. Mix alles goed door en roer hier de agave en gesmolten boter, tot overal een laagje omheen zit.
 
Bekleed dan de bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel evenredig tot een egale laag, zonder hoopjes en bulten granola. Bak het mengsel zo’n 30 minuten tot het heerlijk naar chocolade ruikt. Schud of roer de granola tijdens het bakken een aantal keer, zodat je minder kans loopt dat het verbrand.
 
Laat de granola afkoelen op de bakplaat en breek het in kleinere stukjes wanneer het volledig is afgekoeld. Voeg dan de chocolade chips toe en hussel deze er goed doorheen. Bewaar de granola in een afgesloten pot zodat hij knapperig blijft. De granola blijft anderhalf tot twee weken goed. Mocht je toch wat anders willen doen met je granola, bak dan eens deze granola muffins!
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.