Frittata met rösti

Op 24kitchen & cottages stond er op het foodtruckfestival een stand van Aviko. Na er heerlijk wat geproefd te hebben hoorde ik wat meer over ‘jouw kookweek’. Vorige maand kreeg ik dan ook een gevulde kist van hen, met hierin het receptenboekje voor hun kookweek project. Met alle ingrediënten kon ik een frittata maken. Dat laat ik me geen twee keer zeggen natuurlijk!
 
De ingrediënten die Aviko me toestuurde waren eigenlijk (achteraf gezien) veel te veel voor het recept. Toch was het erg smakelijk en heb je een goede portie groente binnen na de maaltijd. 
Aviko kookweek | HandmadeHelen
Wanneer je op de site jouw kookweek, je kookweek deelt, krijg je van Aviko een gratis receptenboekje t.w.v. €14,95 met recepten voor elke dag van de week. Of het nu gaat om een ‘vlot & vers dag’, een ‘uitgebreid koken dag’ of om heerlijke mayonaises voor jou ‘snackdag’. Daarnaast houden ze je ook op de hoogte van de laatste tips en nieuwe recepten. Ik deel graag het recept van de fritatta met jullie. Natuurlijk kun je altijd andere groenten nemen, om bijvoorbeeld je koelkast op te ruimen.
Fritatta | HandmadeHelen
Wat heb je nodig:
– 1 verpakking Aviko rösti 
– 500 gram gemengde groente (ik nam courgette, wortel en kastanje champignons)
– 2 teentjes knoflook
– 1 tl paprikapoeder 
 – 5 eieren
– 20 gram verse kruiden (ik nam tijm, rozemarijn, peterselie en basilicum)
– 100 gram Parmezaanse kaas
– 80 gram rucola 
 
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een ovenschaal in. Snij ondertussen de winterpeen en courgette in blokjes, de champignons in partjes en de sjalot in ringen. Roerbak dit allen samen met de klein gesneden knoflook.
 
Roerbak in een andere pan de rösti en voeg hier naar smaak peper en zout aan toe. Mix de inhoud van beide pannen in een ovenschaal. Snijdt de kruiden fijn en roer de eieren los met wat peper, zout en paprikapoeder. Voeg de gehakte kruiden toe en giet het eimengsel over de rösti en groente.
 
Bak de frittata in de oven voor 14 tot 16 minuten, tot je eimengsel gaar is. Maak het na het bakken af met rucola en Parmezaanse kaas. Het is een heerlijke maaltijd voor 4 personen. Hier hielden we zelfs nog iets over.
Print Friendly

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *