Hartige cakepops

Naast alle ‘zoete’ cakepops die je op mijn blog voorbij ziet komen, wilde ik graag voor kerstavond een hartig hapje maken. Met de cakepopmaker welliswaar!
 
Na lang zoeken kwam ik een recept tegen, wat ons hier thuis erg lekker leek! Niet alles had ik in huis, maar gaandeweg heb ik wat lekkere ingredienten bij elkaar gemixt. Een hartige cakepop met met paprika, salami en kruiden!

Wat heb je nodig:

– 4 eieren
– 125 ml creme fraiche
– 100 ml olie
– 200 g bloem
– Half zakje bakpoeder
– Zout en peper’
– Italiaanse kruiden/pizza kruiden
– 60 g salami in kleine vierkantjes gesneden
– 200 g mais
– 1 rode paprika gesnipperd
– 100 g belegen kaas
– 2 teentjes knoflook fijn gesnipperd
 

Bereidingswijze

Mix de eieren met de crème fraiche en de olie. Dit lijkt wat moeilijk te gaan, maar na flink kloppen met de garde is dit snel een egaal mengsel. Voeg daarna de bloem, het bakpoeder en alle kruiden erbij.
Snijdt de knoflook, paprika, salami in kleine stukjes en voeg dit samen met de uitgelekte mais en kaas toe aan het beslag. Vul een spuitzak met het beslag en knip een puntje van de spuitzak, waar ook de vulling door past. Verhit de cakepop machine en spray hem licht met wat bakspray. Vul de gaatjes en bak ze ongeveer 5-6 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn.
 
Ik heb ongeveer 50 balletjes met het beslag kunnen maken. Ze vielen erg in de smaak! Dit recept zal ik dan ook zeker vaker gaan maken.
Print Friendly, PDF & Email
8 Responses to “Hartige cakepops”
 1. Anonymous says:
  • HandmadebyHelen says:
  • Anonymous says:
  • HandmadebyHelen says:
  • Anonymous says:
  • HandmadebyHelen says:
 2. Chalyssa says:
  • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.