Aardbeien bavarois
Een aardbeien mousse is heerlijk als dessert, maar ook zeker lekker als taartvulling! Moeilijk is het niet, maar zeker de moeite waard om eens te proberen!
Wat heb je nodig:
– 250 gram verse aardbeien
– 4,5 gram (3 blaadje) gelatine
– 200 ml slagroom
– sap van een halve citroen (limoen mag ook)
– 100 gram fijne kristalsuiker (zoetstof mag ook)
Bereidingswijze
Pureer de aardbeien met het citroensap en de suiker en week de gelatine blaadjes. Verwarm de gelatine en voeg dit toe aan de gepureerde aardbeien. Laat dit mengsel afkoelen en licht opstijven door de gelatine (ongeveer 20/25min).
Klop dan de slagroom stijf en roer het aardbeien mengsel even goed door, voor je dit met de slagroom mengt. Vul je glaasjes en laat het opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met wat verse aardbeien. Gebruik je het als taartvulling? Smeer het dan tussen je lagen taart of in je taartschelp en laat dit opstijven in de koelkast.
3 Responses to “Aardbeien bavarois”
Dank je wel voor het recept! Ga ik uitproberen in mijn (proef) bruiloftstaart!!!
Hoi Anouk,
in mijn recepten kun je het best de verhoudingen aanhouden die ik noem bij ‘wat heb je nodig’. In het bericht zelf geef ik aan hoe ik slagroom tegenwoordig op klop, waardoor ik producten als klopfix niet meer hoef toe te voegen. Ik zal proberen het iets te verduidelijken in mijn bericht!
Succes met het maken van de bavarois!
je schrijft bij de ingredienten 2dl slagroom en 100gr suiker.maar in het recept staat dat je 1,5 el op 250ml slagroom gebruikt. welke van de twee moet ik nu aanhouden?<br />groetjes, Anouk