Sneeuwbal truffels

Sneeuw en kerst blijft een ideaal plaatje, helaas zit het er volgens de voorspellingen dit jaar ook niet in. Om deze kerst toch wat sneeuw in huis te halen zijn deze sneeuwbal truffels een perfecte aanvulling op je kerst repetoir. Ze zijn niet moeilijk te maken en het enige wat even duurt is het wachten tot je balletjes kunt rollen. Ze zijn dan ook goed van te voren te maken!
 
Deze sneeuwbal truffels zag ik voorbij komen bij een van mijn favoriete baksters uit Engeland, cupcake Jemma. Het recept heb ik iets aangepast naar eigen smaak, maar is zeker een blijvertje! Aankomende kerstdagen staan ze hier dan ook gewoon weer op tafel in een bonbonschaaltje. 
Sneeuwbal truffels | HandmadeHelen
 

Wat heb je nodig:

Voor 14 truffels
– 150 gram witte chocolade 
– 30 gram boter
– 35 ml slagroom 
– 40 gram ongezouten pistache nootjes 
– 20 gram gedroogde cranberry’s 
– 200 gram witte chocolade 
– Geraspte kokos 
 

Bereidingswijze

Begin met het maken van de truffel vulling door 150 gram witte chocolade au bain Marie te laten smelten. In een ander pannetje mag de boter met de slagroom om dit te verhitten, maar niet te koken. Wanneer de chocolade gesmolten is en de slagroom warm mag dit bij elkaar. Roer het met een garde door. Het kan zijn dat het mengsel er geschift uit ziet, zet het dan een minuut of 20 in de koeling voor je het egaal door kan roeren met de garde. Het ziet er dan uit als een wit/gele choco pasta.
 
Hak dan de pistache en de cranberry’s in kleine fijne stukjes en roer dit door het egale truffel mengsel. Dek het af en zet het minimaal 3 uur in de koeling, al kan een hele nacht ook. Wanneer het mengsel genoeg is opgesteven kun je de balletjes maken. Ik nam hier een bolletjes lepel voor die je ook gebruikt om bijv. meloen bolletjes te maken. Dit geeft het perfecte maatje truffels. Rol de balletjes dan verder in je handen en zet ze nog zo’n 20 minuten in de koelkast om weer koud te worden.
 
Smelt dan de overige chocolade au bain marie. Neem eerst 130 gram van de chocolade en wanneer dit gesmolten is mag de rest er bij. Op die manier heb je de chocolade geënt, waardoor het vanzelf weer uithardt. Haal de truffel balletjes door de chocolade en rol ze daarna meteen door de kokosrasp. Leg ze dan op een bordje met wat bakpapier eronder zodat ze goed kunnen uitharden. Bewaar de truffels niet in de koelkast, maar in een trommeltje
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.