3x najaars mug cakes

Soms heb je van die momenten, dat een plakje cake of stukje brownie erg lekker zou zijn. Om voor mijzelf een hele cake te bakken vind ik weer iets te ver gaan. Het kan namelijk veel makkelijker! Binnen 10 minuten kun je allerlei lekkers voor één persoon op tafel toveren, met de magnetron notabene. In deze post deel ik dan ook mijn favoriete najaars mug cakes met jullie. Jaren terug probeerde ik al eens mug cakes uit, vaak smaakten ze wat naar ei of waren ze zo droog als een spons. Brrrr…  Maar deze recepten zijn echt een blijvertjes! Ik mix mijn mug cakes trouwens het liefst in een los kommetje, zodat ik zeker weet dat alle ingrediënten goed zijn gemengd.
 
Ik heb soms een pindakaas crave, het maakt me dan niet uit of het op een boterham, als koekje of in cakevorm komt. Vorig jaar maakte ik dan ook al pindakaas koekjes en deze pindakaas tulband cake, die beide erg lekker waren in mijn pindakaas craving periode! Echter wel een beetje teveel voor mij alleen… Daar moest een alternatief voor komen! Het recept voor nutella brownie bites bracht me op het idee voor de pindakaas mug cake, pindakaas bevat namelijk al veel ingrediënten die je in cake terug vind.

Pindakaas mugcake | HandmadeHelenWat heb je nodig:

In magnetronveilige beker met een inhoud van 25cl
– 50 gram pindakaas
– 20 gram kristalsuiker
– 1 ei maat L
 
Meng alles met elkaar in een kom en vul je beker met het mengsel. Bak de mug cake in de magnetron zo’n 2 minuten op 750 watt, tot de bovenkant droog is. Haal hem uit de magnetron en laat hem een minuut of 4 staan voor je er van eet. Warm is hij het lekkerst, maar wanneer hij nog te warm is proef je de pindakaas niet heel goed. 
 
Mijn tweede favoriet is deze mug cake brownie. Heerlijke chocolade met een fudgy textuur en dat in slecht 5 minuten! Extra chocolade toevoegen is een optie, die ik zelf niet laat liggen! Mijn mok komt van ikea (24cl) en is er ook in een maatje groter, ideaal om te delen met iemand wanneer er behoefte is aan chocolade en ijs. Maak dan anderhalf recept van deze brownie en serveer hem met wat ijs. 
Brownie mug cake | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

In magnetronveilige beker met een inhoud van 25cl
– 50 gram bloem
– 70 gram kristalsuiker
– 14 gram cacao poeder
– Snufje zout
– 60 ml water
– 30 ml neutrale olie (ik nam koolzaad olie)
– 2 el kleine chocolade stukjes (hou hier iets van achter voor bovenop)
 
Mix alle ingrediënten door elkaar, maar hou wat chocolade stukjes achter voor na het bakken. Bak de mug cake zo’n 2 minuten op 750 watt in de magnetron. Haal hem uit de magnetron wanneer de bovenkant bijna volledig droog is. Leg hier de overgebleven chocolade stukjes op en laat hem iets afkoelen voor je gaat eten. 
 
Als laatst deel ik deze peer met kaneel mugcake, twee smaken die helemaal bij deze tijd van het jaar horen. Ik nam grove kaneelsuiker, maar vervang dit gerust door een beetje kaneel door het beslag.  
Peren kaneel mugcake | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

In magnetronveilige beker met een inhoud van 25cl
– 50 gram bloem
– 90 ml melk
– 30 gram suiker
– 30 ml neutrale olie (ik nam koolzaad)
– ¼ tl bakpoeder
– 1 tl vanille extract
– Halve rijpe peer in kleine blokjes
– 1 el grove kaneelsuiker (hou hier iets van achter voor bovenop)
 
Meng alles in een kom tot een egaal mengsel, maar hou iets van de grove kaneelsuiker achter. Strooi dit bovenop je cakebeslag voor het de magnetron in gaat. Bak de mugcake dan zo’n 3 minuten op 750 watt. Haal de mok uit de magnetron en laat hem dan een minuut of 2 staan, zodat hij nog even goed doorwarmt. Deze mug cake is heerlijk smeuïg door de zoete rijpe peer die je in het cakebeslag mee bakt. Met een flinke toef slagroom die je los serveert is deze cake helemaal af! 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.