Mango kwark cake

Met een broertje in de AGF wereld en genoeg fruit in huis werd het tijd voor een nieuw fruit recept. Net als de amandel perencake, wederom een cake! Met een stuk of 4 mango’s afgelopen week was het hier thuis natuurlijk geen verassing dat die erin zouden verdwijnen, al hield ik er uiteindelijk nog twee over. Het recept vond ik in een boekje over bakken met fruit van de Lidl, wat ik uit nieuwsgierigheid voor ik geloof 4 euro kocht. 
 
Het recept verdiende zeker wat aanpassingen en lijkt ook totaal niet op het voorbeeld plaatje. Dat leek een vrij compacte cake met een nare structuur. Mijn variant maakte een fijne kruim die na een dag nog lekkerder smaakt dan de dag zelf. 
Mango kwark cake | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 220 gram verse mango (ongeveer anderhalve grote mango)
– 5 eieren maat L
– 250 gram suiker
– 160 gram magere kwark
– 350 gram bloem
– 2 tl bakpoeder
Decoratie
– 250 ml slagroom
– 2 el suiker
– Eventueel wat poedersuiker
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en spray je tulband vorm alvast in met bakspray. Mijn tulband lijkt op een groot toetje en ik vond hem in Duitsland, maar iedere tulband met 2 liter inhoudt voldoet. Maak de mango schoon door hem te schillen en het vruchtvlees om te pit weg te snijden. Snij de mango in kleine stukjes en zet dit even aan de kant.
 
Klop de eiwitten met 50 gram suiker stijf en mix in een andere kom de overige suiker met de eidooiers tot een lichtgeel mengsel. Voeg aan het eigeel mengsel de kwark toe en mix tot een egaal geheel. Meng dan de bakpoeder met bloem en voeg dit ook aan het eigeel mengsel toe. Dit wordt een stevige massa, die je met de opgeklopte eiwitten weer wat lichter maakt. Spatel dit voorzichtig door tot een beslag en roer als laatst de mango stukjes erdoor. Vul de tulband met het cakebeslag. Bak de cake in 50 tot 60 minuten goudbruin en gaar. Laat hem ongeveer 10 minuten staan, voor je de cake uit de vorm haalt en hem verder laat afkoelen op een rooster.
 
Serveer de cake met wat opgeklopte slagroom, die je zoet met 2 el suiker en caramelstukjes.  In bovenstaand ingrediëntenoverzicht heb ik gelinkt naar een manier waarop je deze zelf kunt maken. Bestrooi de cake eventueel met wat poedersuiker.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *