Amandelboter

Nadat ik deze heerlijke chocolade amandel koeken zonder bloem bakte met amandelboter vertelde ik al dat je dit heel goed zelf kunt maken. Het is niet alleen goedkoper, maar eigenlijk zo makkelijk dat je het in een handomdraai klaar hebt. Amandelboter kun je vergelijken met pindakaas. Echter is het wat vloeibaarder en vind ik het persoonlijk lekkerder, vooral door het snufje zout wat je zelf toevoegt. Hierdoor kun je het zo zout maken als je zelf wil. 
 
Na even gegoogled te hebben hoe de verhoudingen zouden liggen, zag ik dat die eigenlijk niet gegeven worden. Onderstaande hoeveelheid amandelen is dan ook net een grote theelepel meer dan de hoeveelheid amandelboter die je nodig hebt voor de chocolade amandel koeken.
amandelboter
 

Wat heb je nodig:

– 300 gram amandelen
– Snuf zout naar smaak (wanneer je er mee gaat bakken zou ik minder zout toevoegen)
 
Doe de amandelen met hun bruine vliesje in de keukenmachine met een hakmes en laat dit vermalen tot poeder. Eenmaal poeder laat je dit rustig doordraaien tot je een soort pasta krijgt. Bij mij gebeurde dit na zo’n 7 minuten op de hoogste stand in mijn keukenmachine. Wat je uiteindelijk overhoudt is een romig mengsel waar je prima mee kunt bakken of op brood kunt gebruiken. 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.