Bosvruchten smoothie met banaan

Iedereen die mijn blog een beetje volgt weet ondertussen dat ik gek ben op banaan. Zo bakte ik al eens bananenbrood en was mijn vorige smoothie ook met banaan. Niet heel gek dus dat ook in deze smoothie de banaan aanwezig is.

Een smoothie is simpel te maken en een ideale manier om je fruit binnen te krijgen. Voor mij is het ook een geweldig iets om ’s morgens te drinken. Wanneer ik op mijn werk een slaapdienst heb, neem ik sowieso een flesje met smoothie mee. Om 6:00u vind ik het namelijk erg lastig om te eten en met een smoothie in m’n buik red ik het dan goed om te werken tot 9:30u zonder een boterham.
 
Deze smoothie is onwijs simpel. Wanneer je verse bosvruchten of rode vruchten hebt kun je die natuurlijk altijd gebruiken. Zelf heb ik vaak een doosje diepvries fruit in de vriezer liggen die ik voor dit soort doeleinden gebruik. Ook banaan vries ik in (zonder schil) wanneer hij bruin wordt en niemand het gaat eten.
 

Wat heb je nodig voor één groot glas:

– 100 gram bosvruchten (bevroren)
– Een grote banaan
– sinaasappelsap
 
Voeg de bosvruchten en de banaan in een blender en voeg hier al wat sinaasappelsap bij. Versgeperst is het lekkerst, maar mocht je dat niet hebben kun je het ook vervangen. Mix alles met de blender en voeg steeds wat sap toe, tot het een drinkbare smoothie wordt.
Garneer met wat fruit en/of een rietje en genieten maar! Door te kiezen voor bevroren bosvruchten of bevroren banaan is de smoothie ook heerlijk koud. Bewaar je hem liever even net zoals ik doe, voor mijn werk? Schud de smoothie dan goed voor gebruik.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.