Glutenvrije kokosmeel brownies

Het experimenteren met glutenvrij bakken blijf ik interessant vinden. Zo kocht ik een poos terug wat kokosmeel en eigenlijk mislukte iedere bak poging hiermee. Ik probeerde o.a. koekjes en een cake, maar de verhoudingen voor het gebruiken van kokosmeel Deze brownies zijn wel een succes! Fudgy, zacht, lekker van smaak en bovendien glutenvrij en ook zuivelvrij. 
 
Ik bakte al eens eerder een glutenvrije brownie, maar gebruikte daar amandelmeel in. Dit recept is een goed alternatief, mocht je geen noten kunnen eten. Laat dan wel de walnoten in dit recept achterwege. Hoewel er kokosolie en kokosmeel in zitten, proef je dit qua smaak niet zo zeer, maar in de textuur merk je dit wel. Persoonlijk vind ik dit erg lekker, maar je moet er wel even aan wennen.

Wat heb je nodig:

– 170 gram kokosolie, gesmolten
– 150 gram agave of honing
– 30 gram cacao poeder
– 4 eieren maat M
– 1 tl vanille extract
– Snuf zout
– 60 gram kokosmeel
– 100 gram chocolade stukjes
– 50 gram walnoten in stukjes
– Kokos snippers
 

Bereidingswijze

Bekleed een 23×23 bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 155 graden Celsius. Smelt de kokosolie en giet dit bij de cacao. Mix met een garde dit tot een egaal mengsel en laat het iets afkoelen voor de agave/honing en alle eieren er bij mogen. Roer met een garde ook dit tot een egaal mengsel, wat iets dikker zal worden. Dan mag de vanille extract en het zout er door met de kokosmeel. Mix als laatst de walnoten en chocolade er door en vul de bakvorm. Strooi wat kokos snippers over het beslag.
 
Bak de brownie in ongeveer 30 minuten gaar, of tot een prikker er schoon uit komt. Hij wordt tijdens het afkoelen iets steviger, maar blijft zacht. Door de kokosolie en extra stukjes chocolade is de brownie lekker smeuiig, maar voelt wel iets vettig aan. Bewaar hem in een afgesloten doos tot een week.
Print Friendly

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *