Getest: Brita fill & enjoy style waterfilterkan

Oké laat ik het meteen toegeven. Water drink ik veel te weinig… Als ik dan water drink, drink ik dit liever niet uit de kraan. Vaak zit er dan een nasmaak aan, die ik niet zo kan waarderen. Toen wij jaren geleden een koelkast kregen, waaruit je ook water kon tappen via een filter was ik dan ook al een stuk blijer. Toch moet je dat filter met enige regelmaat vervangen en is dat best een klusje. 
 
Per mail kreeg ik dan ook een leuk persbericht over deze Brita waterkan met filter. Nu kende ik het merk Brita wel van hun waterfilters, maar wist ik niet dat zij ook waterfilterkannen maakten. Ze doen dit al sinds 1970! Het familiebedrijf is dan ook uitgegroeid tot een groot internationaal bedrijf. Naast kranen en waterfilters hebben ze ook handige drinkflesjes en dus nu waterfilterkannen. Hiermee laten ze water niet alleen lekkerder smaken, maar zorgen ze er ook voor dat je minder flesjes water koopt. Beter voor het milieu dus (en je portemonnee)!
 
De waterfilterkan mocht ik dan ook testen van Brita. Naast dit exemplaar in het groen, is de waterkan er ook in het grijs en blauw. De filters zijn los te verkrijgen per twee en ieder filter is goed voor het filteren van 100 liter water. Dat zijn flink wat glazen water, koffie en thee. Maar natuurlijk ook perfect als je wil koken.

De waterfilterkan

Het design is sierlijk en modern. Met de doorzichtige kan en alleen een gekleurd siliconen lipje als sluiting van de kan past deze in ieder huishouden. Wat ook erg handig van deze waterfilterkan is dat er in de deksel een Brita Smart Light zit. Dit LED lampje brand kort wanneer je het water uit de kan giet. Dit lampje geeft aan wanneer je het filterpatroon moet vervangen. De verstreken tijd en hoeveelheid gefilterd water worden geregistreerd waardoor je optimaal gebruik hebt van je filter. Zo is hij bij het eerste gebruik groen en wanneer het tijd wordt om te gaan vervangen oranje en daarna rood.

De kan zelf heeft als enige nadeel dat hij vrij groot is. Ook al past dit prima in onze grote koelkast. Door de trechter en het filter kan de kan niet volledig vol. De hoeveelheid water die je op bovenstaande foto ziet is dan ook de max. Toch heeft de kan meer voordelen, zo is niet alleen de smaak beter, maar ook je waterkoker en koffiezetapparaat zullen het zachtere water waarderen! Meer over de waterfilterkan weten? Lees meer op think your water!

Het MAXTRA+ filter

Voor het eerste gebruik raad ik je zeker aan de handleiding even goed door te lezen. Bij ieder nieuw filter zul je deze eerst even in koud water moeten onderdompelen en de kan daarna twee keer laten doorlopen met het filter erin. Op die manier activeer je de MAXTRA+ powerfilter.

Het filterpatroon bevat een microflow technologie, die kleine microparels van actieve kool bevat. Het filterpatroon bestaat uit natuurlijke kokosnootschalen en kan 100 liter water filteren. Hierdoor wordt de hoeveelheid kalk en smaakverstorende stoffen in het water verminderd. Brita geeft aan dat je met dit filter ongeveer een maand doet.

Alles op een rij:

Merk: Brita
Artikel: Fill & enjoy style (verkrijgbaar in drie kleuren)
Waar te koop: Diverse winkels zoals Brita onlinestore en bol.com
Prijs: €32,95 (incl. 1 filter)
Cijfer: 7
Extra: Nieuwe filters zijn goed verkrijgbaar en kosten €15,95 per twee. Een filter is goed voor 100 liter water.
 
Het water smaakt zeker aangenamer en ook voor koffie en thee een hele uitvinding. Enige nadeel vind ik dat de kan best wat ruimte inneemt. Het filter zit in de kan met een trechter, waardoor dit best wat ruimte inneemt in de kan. Ook kan de kan niet volledig vol, hij stopt vanzelf met doorlopen wanneer hij een bepaalde volheid heeft.
 

Met dank aan Brita voor het toesturen van een waterkan om deze te testen.
Print Friendly, PDF & Email
One Response to “Getest: Brita fill & enjoy style waterfilterkan”
  1. Wouter Buijs says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.