Getest: Chocolade lolly mal van de Action

Ik hou van koopjes! Winkels als de Action zijn dan ook mijn favoriet. Bij de Action kwam ik laatst super leuke siliconen lolly malletjes liggen in de vorm van een bloemetje en een dubbel hartje. Als extra kwamen hier wat mini lollystokjes bij. Voor slechts €1,09 per stuk kon ik de mallen dan ook niet laten liggen! Ik heb ze voor jullie alvast getest.
Daarnaast verkopen ze er tegenwoordig ook chocolade tabletjes, in puur en wit. Ook hebben ze geel, roze en oranje met een smaakje. Ook deze doosjes staan hier in de kast, maar ik vind de smaak toch erg overheersend! Let wel op, werken met chocolade is niet heel makkelijk. Wanneer je de techniek onder de knie hebt wordt het wel steeds makkelijker overigens.
 
De chocolade is makkelijk te smelten, wel moet je zorgen dat de chocolade goed getemperd wordt. Dit doe je door een deel van de chocolade weer op de juiste temperatuur te krijgen  Op de aanwijzingen op de mal staat dat de chocolade buiten de koelkast weer opstijft. Dit gebeurd echter alleen wanneer het tempereren goed is gelukt.
De smaak van de chocolade is goed, dit doet zeker niet onder aan een reep chocolade, de tabletjes maken het dan ook makkelijk om dit in een precieze portie te laten smelten. Deze chocolade is €1,49 per doosje, waarvoor je ik geloof 200 gram krijgt. In vergelijking met een reep is dit zeker niet duur!
 
Met een spuitzak waar je een klein puntje van knipt kun je de chocolade goed in de vorm krijgen. Belangrijk hierbij is wel dat je goed de malletjes op de ondergrond tikt, zodat alle luchtbelletjes verdwijnen. Steek de stokjes op de juiste plek in de mal en laat het volledig uitharden. Zelf zette ik het weg op een koele plek en keek ik zo’n twee uur later even of het zover was, toen ik ze uit de vorm kon halen. Door de siliconen is dit een makkelijk werkje en kan het eigenlijk niet mis gaan. Wel jammer dat de action geen nieuwe lolly stokjes verkoopt, om nog veel meer lolly’s te kunnen maken. 

Alles op een rij:

Merk: La cuisina
Aantal: 1
Waar: Action
Prijs: €1,09
Cijfer: 8
Print Friendly, PDF & Email
One Response to “Getest: Chocolade lolly mal van de Action”
  1. natasja veldhuis says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.