Cappuccino ijsjes

Cappuccino is een van mijn favoriete manieren om koffie te drinken. Blijer kon ik dan ook niet zijn toen ik het recept voor cappuccino ijsjes in het boek ‘IJslolly’s verrassend anders’ zag staan. Dit recept stond om nummer 1 om te proberen en gebeurde dan ook dezelfde middag al. Het originele recept heb ik iets aangepast en ook gehalveerd, omdat ik het idee had dat mijn ijsjesvorm te klein was voor de hoeveelheid die het boek aangaf.
 
Mijn ‘raketjes vorm’ voor deze ijsjes kocht ik vorig jaar bij de Hema. Dit jaar heb ik ze niet zien liggen helaas, maar op eBay kun je ook de leukste ijs vormpjes vinden. 
Cappuccino ijsjes | HandmadeHelen
 

Wat heb je nodig:

Voor 6 ijsjes
– 300 ml koude sterke koffie
– 60 ml slagroom 
– 60 gram suiker
– 100 ml slagroom
– 1 el suiker
 

Bereidingswijze

Begin met het zetten van de sterke koffie. Meng hier de suiker en ongeklopte slagroom (60 ml) door, alsof je een grote kop koffie zet. Proef eventueel of het zoet genoeg is voor je persoonlijke smaak en pas het eventueel ietsje aan. Laat het goed afkoelen voor je verder gaat met de ijsjes.
 
Klop dan 100 ml slagroom met wat suiker tot stevige pieken en proef ook dit of het zoet genoeg is voor je. Vul dan je ijs vormpjes met het koffie mengsel, tot ongeveer een kleine centimeter onder de rand. Vul de rest van de vormpjes op met de opgeklopte slagroom, tot de vormpjes vol zijn. Sluit dan de vormpjes af met de bijbehorende stokjes, of wacht ongeveer anderhalf uur in het bevriezingsproces tot je houten ijslolly stokjes toevoegt in je ijsjes.
 
Laat de ijsjes minimaal 5 uur bevriezen, maar het liefst een hele nacht tot de cappuccino ijsjes hard genoeg zijn en makkelijk uit je ijsvorm komen. Lukt dit niet zo makkelijk? Doop de vorm dan heel kort in wat warm water, zodat de buitenkant van de ijsjes iets smelt en gemakkelijk uit de vorm te halen zijn.
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.