Caramel frappuccino
Wat heb je nodig:
– Halve kop melk
– 1 kop ijsblokjes
– 4 theelepels suiker
– 3 eetlepels caramelsaus
– 200ml slagroom + 2 el suiker
Bereidingswijze
De verhoudingen klinken wat gek, maar wanneer je een en dezelfde kop neemt om alles af te wegen, komt alles helemaal goed. Natuurlijk is het wel zo, hoe groter je mok, hoe meer ijskoffie je overhoud en hoe groter je blender zou moeten zijn.
Voeg alle ingrediënten behalve de slagroom toe in de blender en mix dit tot de meeste stukjes ijs niet meer zichtbaar zijn. Klop daarna de slagroom op op met de 2 el suiker en giet de ijskoffie in glazen. Maak het af met wat slagroom en gooi hier nog wat caramelsaus overheen. Je kunt er voor kiezen om de saus zelf te maken door suiker te laten carameliseren en daarna af te blussen met wat room, maar je kunt dit ook kant en klaar kopen. Zelf heb ik een bus van de groothandel, maar in de supermarkt is dit tegenwoordig ook wel te vinden.
De gave rietjes heb ik bij de Hema gekocht. Ik weet niet of ze deze rietjes nog verkopen, maar anders kun je ze krijgen via webwinkels waar ze bijvoorbeeld spullen voor sweet tables of feestjes verkopen.
Wat toevallig, ik heb ook ooit de caramel frappuchino geprobeerd en nooit meer wat anders genomen bij Starbucks 🙂
That’s a creative answer to a diluicfft question