Cheesecake ijs met rood fruit

Met de tropische warmte is een waterijsje heerlijk. Toch moet je jezelf af en toe verwennen met een luxer ijsje. Zelfgemaakt is dan helemaal top en voor mij als bonus met fruit uit mijn eigen kleine tuintje. Dit cheesecake ijs met rood fruit is machtig, maar ook onwijs lekker! Zeg nou eerlijk, met een basis van mascarpone, slagroom en gecondenseerde melk kan je bijna niet mis gaan.
 
Het fruit in dit ijsje is goed te vervangen, een variant met alleen aardbeien of kersen lijkt me namelijk ook heerlijk! Ik gebruikte fruit uit mijn eigen kleine tuintje, namelijk blauwe bessen en aardbeien. Hopelijk volgend jaar ook met wat bramen!
Cheesecake ijs met rood fruit | HandmadeHelen

Wat heb je nodig

– 397 gram gecondenseerde melk
– 300 ml slagroom 
– 350 gram mascarpone 
– 150 gram rood fruit
– 1,5 el suiker
– 50 gram volkoren biscuitjes

Bereidingswijze

Met de handmixer klop je de slagroom tot yoghurt dikte. Mix hier dan kort de gecondenseerde melk doorheen, zodat je een stevig maar luchtig mengsel krijgt. Roer de mascarpone wat losser en voeg dit in het ijs mengsel toe. Mix ook dit heel kort door tot een egaal mengsel. Vul een vriezer bestendige bak die je goed kunt afsluiten met het ijsmengsel.
 
In een pannetje verhit je het fruit en de suiker tot het iets inkookt en bubbelt. Ik koos er voor om mijn fruit iets te pureren, maar wel grof te houden zodat je hier en daar wat stukjes hebt. Maar helemaal glad pureren kan natuurlijk ook goed. Verkruimel ook de koekjes in grove en fijne stukjes. Roer dit met een mes door het ijsmengsel, zodat het geen egaal gekleurd geheel wordt. Laat het ijs minimaal 6 uur in de vriezer bevriezen, zodat je mooie bolletjes kunt vormen.  
 
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Cheesecake ijs met rood fruit”
  1. Silvy Horemans says:
    • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.