Chocolade en rood fruit taart

Een taart met rood fruit past qua kleur helemaal bij dit seizoen. Echter is het geen aardbeienseizoen meer en is ook het rode fruit aan de dure kant. Toch is deze chocolade en rood fruit taart er eentje die ik zeker voor kerst nog eens wil maken!

Naast de appel kaneel bavarois taart, werd ik gevraagd om een ‘spectaculaire’ taart te maken. Volgens mij is dat met deze taart absoluut gelukt, zonder fondant te hebben gebruikt. Ik merk namelijk aan mijzelf, dat ik het leuker vind om af en toe eens een fondant taart te maken en verder heerlijk te experimenteren met andere soorten gebak.

Taart met rood fruit 

Wat heb je nodig:

Luchtig biscuit
– 300 gram smurfen chocolade sticks (ik vond ze bij de Jumbo)
– 400 ml slagroom
– 4 el suiker
– Rood fruit naar keuze
– Lint
 

Bereidingswijze

Maak je biscuit naar keuze, of gebruik het recept wat ik in het benodigdhedenoverzicht heb gelinkt.  Mijn biscuit kwam wat ongelijk aan de bovenkant uit de oven. Helemaal niet erg, de bovenkant snijd ik er meestal van af zodat het weer een gelijke hoogte heeft. Ook draai ik mijn biscuit om. De onderkant wordt dus de bovenkant, omdat hij dan mooi strak is door de bakvorm.
 
Deze taart heb ik gevuld met alleen slagroom, omdat hij extravagant wordt gedecoreerd. Klop daarom 400 ml slagroom op met 4 el suiker tot een stevige slagroom. Met een taartsnijder (heb je deze niet, gebruik dan een groot broodmes) heb ik de taart twee keer doorgesneden, zodat er twee laagjes slagroom in kwamen. Je kunt de taart natuurlijk ook vullen met chocolade slagroom, mousse of een bavarois.
 

Vullen en decoreren

Smeer een flinke laag slagroom tussen de laagjes biscuit en stapel deze weer op tot een taart. Besmeer ook de bovenkant en de buitenkant met slagroom. Het is niet alleen lekkerder maar het werkt ook als lijm voor de chocoladestokjes en houd het onderste laagje fruit op zijn plek. De chocoladestokjes bleven goed plakken terwijl ik ze rond de buitenkant van de taart drukte. Wil je een ander effect? Zet dan de stokjes eens schuin tegen de taart aan. Uiteindelijk strik je een lint om de taartjes. Niet alleen als extra zekerheid dat ze blijven staan, maar ook vooral als decoratie!
 
Wanneer het gaat om ‘speels’ neerleggen ben ik een echte kluns. Ik ben namelijk vrij geordend en hou van strak. Bij deze taart ben ik begonnen met het neerleggen van wat aardbeien en bramen. De aardbeien waren groter dan de bramen, waardoor ik ook aardbeien heb gehalveerd en in kwarten gesneden heb. De rode besjes zaten aan hun takjes, dit vond ik zo’n mooi gezicht dat ik een drietal takjes over het fruit gedrapeerd heb en later nog wat losse rode besjes van het takje heb geritst om te verdelen voor de kleur. Ook de blauwe besjes lenen zich perfect voor strooien over de taart.
Print Friendly, PDF & Email
3 Responses to “Chocolade en rood fruit taart”
  1. Chris V says:
  2. HandmadebyHelen says:
  3. Martine says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.